Netflix opas & arvostelu

Netflix opas & arvostelu

Netflix on elokuvien ja tv-ohjelmien suoratoistopalvelu. Sillä on kirjasto elokuvia ja TV-ohjelmia, joista voit valita. Voit katsoa ohjelmia ja elokuvia mainoksilla tai ilman mainoksia. Palvelussa on myös ominaisuus nimeltä ”Netflix Originals”, joka on Netflixin tekemiä elokuvia ja TV-ohjelmia.

Netflix on loistava suoratoistopalvelu elokuville ja TV-ohjelmille. Se tarjoaa laajan valikoiman elokuvia ja TV-ohjelmia, joista voit valita, ja voit katsoa niitä mainoksilla tai ilman mainoksia. Netflix Originals -ominaisuus on loistava tapa katsoa Netflixin tekemiä elokuvia ja TV-ohjelmia.

Mikä on Netflix?

Netflix on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman TV-ohjelmia, elokuvia, animea, dokumentteja ja paljon muuta tuhansilla internetiin liitetyillä laitteilla. Voit katsoa niin paljon kuin haluat, milloin haluat, ilman yhtään mainosta – ja kaikki tämä yhdellä edullisella kuukausihinnalla. Aina on jotakin uutta löydettävää ja katsottavaa riittää yllin kyllin.

Kun Netflix aloitti toimintansa lähes 20 vuotta sitten, se oli tilauspohjainen DVD-palvelu, joka postitti DVD-levyt suoraan kotiin. Sitä se tekee edelleen (siitä lisää myöhemmin), mutta vuonna 2007 Netflix esitteli suoratoistopalvelunsa, jonka avulla katsojat voivat katsoa tuhansia tilaus-tv-sarjoja ja -elokuvia ilman mainoksia.

Kymmenen vuotta myöhemmin Netflixistä on tullut yksi viihteen suurimmista nimistä, joka tuottaa kriitikoiden ylistämiä tv-sarjoja (Daredevil, House of Cards, Stranger Things ja Luke Cage, vain neljä mainitakseni) ja elokuvia sekä isännöi alkuperäisiä komediasarjoja.

Netflix tarjoaa nykyään laajan valikoiman sisältöä kaikista genreistä, joita voit kuvitella. Nykypäivän kuumimpien tv-ohjelmien kokonaisista kausista klassikkoelokuviin Netflix tarjoaa enemmän viihdettä kuin voit koskaan katsoa.

Netflixissä on jokaiselle jotakin. Se on täydellinen silloin, kun haluat vain rentoutua ja katsoa elokuvaa tai tv-sarjaa. Ja sen laajan valikoiman ansiosta katsottavaa löytyy aina jotain uutta. Lisäksi se on loistava tapa luoda yhteyksiä ystäviin ja perheeseen, sillä voitte katsoa sarjoja ja elokuvia yhdessä, vaikka ette olisikaan samassa huoneessa.

Miten Netflix toimii?

Jos olet joskus käyttänyt suoratoistopalvelua, Netflixin käyttöliittymä on heti tuttu, mutta ensikertalaisellekin alkuun pääseminen on helppoa. Elokuvien ensisijainen lähde on jonosi. Kun selaat sisältöä Netflixin verkkosivustolla ja sovelluksessa, näet ympyrän sisällä pienen plusmerkin. Tämä painike lisää asioita jonoosi myöhempää katselua varten.

Kun aloitat Netflixin käytön, jonosi on tyhjä. Nauti tästä ajanjaksosta. Se on viimeinen kerta Netflixin käyttäjänä, kun jonosi on tuore ja uusi. Jonain päivänä katsot jonosi kustannuksella ja sanot: ”Milloin helvetissä minä innostuin niin paljon kakkua käsittelevistä sarjoista?”.


Netflix tarjoaa jonosi alla useita rivejä vaihtoehtoja elokuville ja televisio-ohjelmille, jotka on lajiteltu genren mukaan. Kun katsot enemmän sisältöä, Netflix oppii katselutottumuksistasi ja tarjoaa mukautettuja genrejä, joilla on värikkäät nimet, kuten ”80-luvun toimintakomediat” tai ”veriset epäsovinnaiset kauhuelokuvat feministeille”. Netflixin algoritmi on yksi alan älykkäimmistä, joten kun olet päässyt yli siitä vaiheesta, jossa katsot vain kaikki suuret elokuvat, kokeile Netflixin suosituksia. Tulet yllättymään, kuinka usein ne pitävät paikkansa.

Netflixin hyvät ja huonot puolet

Netflix on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman tv-ohjelmia, elokuvia ja dokumentteja. Sen sisältökirjasto laajenee jatkuvasti, joten se on loistava valinta niille, jotka haluavat katsoa suosikkiohjelmiaan ja -elokuviaan. Netflixissä on kuitenkin joitakin haittoja, jotka on syytä ottaa huomioon ennen palveluun rekisteröitymistä.

Ensimmäinen huomioon otettava asia on hinta. Netflix ei ole halpa palvelu, ja hinta voi nousta nopeasti, jos kotitaloudessasi on useita henkilöitä, jotka käyttävät sitä. Lisäksi Netflix ei tarjoa ilmaista kokeilujaksoa, joten sinun on maksettava palvelusta etukäteen.

Toinen huomioon otettava asia on sisältövalikoima. Vaikka Netflix tarjoaa laajan valikoiman tv-ohjelmia ja elokuvia, valikoima ei ole aina ajan tasalla. Esimerkiksi uudet elokuvat saattavat olla saatavilla Netflixissä vasta kuukausien kuluttua niiden julkaisusta.

Lopuksi on hyvä muistaa, että Netflix vaatii nopean internetyhteyden. Jos sinulla ei ole nopeaa internetyhteyttä, suoratoiston aikana saattaa esiintyä puskurointia tai muita ongelmia.

Kaiken kaikkiaan Netflix on loistava suoratoistopalvelu, joka tarjoaa paljon sisältöä. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon hinta ja sisältövalikoima ennen palveluun rekisteröitymistä.

Mitä voin katsoa Netflixistä?

Netflixin kirjastossa on laaja valikoima hittielokuvia ja sarjoja suurilta kanavilta. Televisiosarjat, kuten Arrow, The Flash, Skandaali, Greyn anatomia ja The Walking Dead, tulevat palveluun muutama kuukausi virallisen lähetyspäivänsä jälkeen.

Netflixin ja Disneyn välisen sopimuksen ansiosta se on ensimmäinen suoratoistopalvelu, josta löytyvät Marvel Studiosin uudet julkaisut, kuten Captain America: Civil War ja Doctor Strange.

Netflixillä on edelleen vahvin kirjasto uusia ja vanhoja klassikkoelokuvia, mutta yhtiön kasvaessa ja kilpailijoiden, kuten HBO Nordic ja Amazon Primen, tarjotessa yksinoikeuksia, studiot ovat vaatineet enemmän rahaa sisällöstään, mikä on kutistanut Netflixin vaihtoehtoja. Siksi Netflix on sijoittanut uskomattomia summia sisällön tuottamiseen ja tehnyt yhteistyötä elokuvantekijöiden, kuten David Fincherin kanssa Emmy-ehdokkuuden saaneen House of Cardsin parissa ja Marvel Studiosin kanssa Daredevilin, Iron Fistin, Jessica Jonesin ja Luke Cagen parissa – puhumattakaan tulevista The Punisherista ja The Defendersistä. Netflix on Adam Sandlerin seuraavien komedioiden yksinoikeuskoti, ja esimerkiksi The Ridiculous 6 on jo julkaistu palvelussa. Ulkomaisten elokuvien ystävät arvostavat panostuksia Bong Joon-Hon (Snowpiercer) kaltaisten ohjaajien elokuviin.

Mutta odota, on vielä muutakin: Netflix tarjoaa myös uskomattoman määrän alkuperäistä standup-komediaa. Voit katsoa Dave Chappellen, Sarah Silvermanin, Tracy Morganin ja Norm MacDonaldin sekä kymmenien muiden koomikkojen erikoisohjelmia. Netflixiä parempaa palvelua standup-komedialle ei juuri nyt ole.

Yhtiö on myös panostanut vahvasti dokumenttielokuviin, erityisesti tosirikostrillereihin Making a Murderer ja The Keepers sekä Oscar-ehdokkuuden saaneeseen elokuvaan 13th.

Kuinka paljon Netflix käyttää dataa?

Paljon, mutta sillä ei välttämättä ole väliä matkapuhelin- ja internet-sopimuksistasi riippuen, ja sitä on helppo säätää. Tässä on erittely siitä, kuinka paljon Netflix käyttää dataa:

  • Alhainen: Peruslaatuinen videolaatu käyttää enintään 0,3 Gt dataa tunnissa.
  • Keskitaso: Tavallinen videolaatu käyttää jopa 0,7 Gt dataa tunnissa.
  • Korkea: Paras videolaatu käyttää jopa 3 Gt dataa tunnissa HD:n osalta ja 7 Gt dataa tunnissa Ultra HD:n osalta.
  • Automaattinen: Laatu määräytyy yhteyden mukaan
  • Rajoittamaton: Laitteellesi ja katsomallesi ohjelmalle tai elokuvalle paras mahdollinen laatu, huippuarvo on sama kuin High.

Jos mietit mikä elokuva tai sarja Netflixissä on käyttänyt paljon dataa, tarksita Netflix katseluhistoria, sieltä näet katsoamsi elokuvat, sarjat sekä niiden käyttämän datan.

Voinko ladata elokuvia tai sarjoja netflixistä+

Jos katsot paljon videoita tien päällä ja haluat säästää dataa, Netflixillä on kilpailijoihin verrattuna etulyöntiasema. Voit helposti ladata videoita älypuhelimiinsa ja tabletteihinsa, joten voit pitää viihdettä yllä myös tien päällä tappamatta matkapuhelinlaskuasi. Se on helppoa. Etsi vain katsomasi videon valkoinen latausnuoli.

Kuinka paljon Netflix maksaa?

Netflix-palvelussa on kolme tasoa: Basic, Standard ja Premium. Riippumatta siitä, minkälainen tilaus sinulla on, saat pääsyn samaan sisältöön kuin muutkin. Mitään Netflixin sisältöä ei ole lukittu maksumuurin taakse sen jälkeen, kun olet tehnyt tilauksen.

8,99 euron Basic-paketilla voit katsoa Netflixin sisältöä yhdellä näytöllä kerrallaan millä tahansa palvelua tukevalla laitteella. Lisäksi suoratoistosi ovat standarditarkkuutta, joka on yhtä hyvä kuin selkeä tavallinen televisio-ohjelma.

13,99 euroa maksavalla Standard-paketilla voit katsoa Netflixiä jopa kahdella näytöllä samanaikaisesti, ja se on teräväpiirtona. Useimmille käyttäjille tämä taso on ihanteellinen, sillä sen avulla voit välttää ikävät riidat, kun kämppäkaverisi tai puolisosi haluaa katsoa Breaking Badia, kun sinä katsot Great British Bake Offia.

Jos omistat 4K-television ja sinulla on riittävän vahva internetyhteys, 17,99 dollarin Premium-vaihtoehto on harkitsemisen arvoinen. Saat pääsyn 4K Ultra HD -sisältöön ja voit suoratoistaa jopa neljällä laitteella samanaikaisesti. Jokaisella tasolla palvelun ensimmäinen kuukausi on ilmainen, joten voit selvittää, mikä taso sopii juuri sinulle.

On syytä huomata, että Netflix on nostanut hintojaan muutaman kerran viime vuosina sekä myös netflix ilmainen kokeilu vaihtoehto uusilta asiakkailta on poistettu.

Välillä verkosta voi löytyä netflix alennuskoodi, jolla hinnasta voi saada muutaman euron pois. alennukset ovat tyypillisiä opiskelijoille.

Vuonna 2015 tavallinen kahden striimin HD-paketti maksoi vain 8,99 euroa, kun taas ei-HD-paketti maksoi 7,99 euroa. Tämä oli tietysti ennen kuin Netflix alkoi kaataa satoja miljoonia dollareita sisällöntuotantoon, mutta se kannattaa pitää mielessä budjettipainotteisille katsojille.

Miten voin peruuttaa netflix tilaukseni?

Netflix tilauksen peruutus onnistuu helposti käyttäjätilin asetuksista. Tilaus voidaan peruuttaa koska tahansa.

Amazon Prime vs. Netflix

Amazon Prime video on aluksi vaikea myytävä, vaikka se onkin lopulta hieman halvempi kuin Netflix. Kuukausimaksun sijaan Amazon Prime maksetaan yhtenä 99 dollarin kertamaksuna vuoden alussa. Sillä saa Amazonin ilmaiset kahden päivän toimitukset ja pääsyn sen suoratoistosisältöön. Siihen kuuluu HBO:n valikoima sekä Amazonin omaperäistä sisältöä, kuten Man in the High Castle. Amazon on viime aikoina lisännyt tuotantoa ja kilpailee Netflixin kanssa Oscar-ehdokkailla, kuten Manchester by the Sea -elokuvalla.

Vaikka heillä on pääsy suoratoisto-ohjelmiin, kuten The Good Wife ja SyFyn sisältöön, Amazon ei tarjoa yhtä monia valtavirran hittejä kuin Netflix tai Hulu. Sen elokuvaosastolla on kuitenkin laaja valikoima hittejä suoraan teattereista. Amazonin käyttöliittymä on myös paljon sekavampi kuin Netflixin, mutta jos opit käyttämään sitä, voit löytää lukuisia uskomattomia Hollywood-hittejä. Jos etsit pornoa Netflixistä tai Amazon Prime -palvelusta, se on aika lailla arpapeliä.

Se tiivistyy tähän: Jos tarvitset jo Amazon Prime -tilauksen, sen videokirjasto on lisäbonus. Mutta jos etsit nimenomaan suoratoistosisältöä, haluat lisätä Netflixin, jos sinulla on siihen varaa.

Mitä Netflixistä kannattaa katsoa

Emme voi korostaa tätä tarpeeksi: Netflixissä on enemmän sisältöä kuin voit koskaan katsoa, ja sitä lisätään joka kuukausi. Voit viettää tuntikausia etsiessäsi oikeaa katsottavaa minä tahansa iltana.

Suosittelemme katsomaan ainakin netflix rikossarjat, kuten esimerkiksi Breaking Bad ja the The Investigator. myös pohjoismaiset rikossarjat löytyvät Netflix – palvelusta

Miten pääset alkuun Netflixin kanssa?

Useimmissa älytelevisioissa on Netflix valmiiksi ladattuna. Sinun tarvitsee vain tilata tilaus ja lisätä joitain asioita jonoosi.

Voit katsoa kaikilla laitteilla, joita voit kuvitella, olipa kyseessä pelikonsoli, kannettava tietokone tai älypuhelin, ja voit käyttää suoratoistomediasoittimia, kuten Roku, Amazon Fire TV Stick tai Googlen Chromecast, suoratoistaa näistä laitteista televisiossasi. Suoratoistomediasoittimet ovat yllättävän edullisia.

Yleisiä ajatuksia Netflixistä

Netflix on loistava palvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman tv-ohjelmia, elokuvia ja dokumentteja. Plussat: Netflixillä on paljon tarjottavaa sisällön suhteen. Tarjolla on monenlaisia elokuvia ja tv-ohjelmia, joten jokaiselle löytyy jotakin. Valikoima kasvaa jatkuvasti, joten aina on jotain uutta katsottavaa. Käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja siinä on helppo navigoida. Miinukset: Netflix voi olla kallis, riippuen valitsemastasi paketista. Se vaatii myös vakaan internetyhteyden toimiakseen kunnolla. Kaiken kaikkiaan Netflix on mielestämme loistava palvelu, joka kannattaa ehdottomasti tarkistaa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.