Parhaat sarjat hbo


on tuottanut

HBO on tuottanut vuosien varrella monia loistavia sarjoja, mutta jotkut niistä erottuvat edukseen. Tässä ovat mielestämme parhaat sarjat, joita HBO on koskaan tuottanut.

1. Game of Thrones

2

Game of Thrones on yhdysvaltalainen fantasiadraama-televisiosarja, jonka David Benioff ja D. B. Weiss ovat luoneet HBO:lle. Sarja perustuu George R. R. Martinin fantasiaromaanisarjaan A Song of Ice and Fire. Sarja sijoittuu Westerosin ja Essosin kuvitteellisille mantereille, ja siinä kerrotaan aatelissukujen valtataisteluista, kun ne taistelevat Seitsemän kuningaskunnan Rautavaltaistuimen hallinnasta. Kriitikot ovat ylistäneet sarjaa, ja se on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa yhdeksän Emmy-palkintoa ja Golden Globe -palkinnon.

2. Sopranos

The Sopranos on David Chasen luoma yhdysvaltalainen televisiodraama, jota esitettiin HBO:lla vuosina 1999-2007. Sarjassa seurataan Tony Sopranoa, New Jerseyssä asuvaa italialais-amerikkalaista mafiosoa sekä hänen perhettään ja ystäviään. Sarjaa pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista televisiodraamoista.

Sopranos-sarjan tuottivat Brad Grey Television ja Chase Films yhdessä HBO:n kanssa. Sarja kuvattiin pääasiassa New Jerseyssä, mutta joitakin otoksia tehtiin myös New Yorkissa.

Sarjan musiikin sävelsivät David Chase ja Steve Van Zandt. Sarjan avausteeman, ”Woke Up This Morning”, kirjoitti ja esitti Alabama 3.

Sopranos on saanut kriitikoilta kiitosta, ja monet kriitikot ovat ylistäneet sen käsikirjoitusta, näyttelemistä ja ohjausta. Sarja on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa kaksikymmentäyksi Emmyä ja viisi Golden Globea.

Sarjan finaali, ”Made in America”, esitettiin 10. kesäkuuta 2007, ja sitä seurasi 11,9 miljoonaa katsojaa. Jakso sai kriitikoilta kiitosta, ja monet kriitikot kutsuivat sitä yhdeksi kaikkien aikojen parhaista televisiojaksoista.

3. The Wire

karvapeitteinen pointing griffon

Vaijerikarvainen pointing griffon on monipuolinen metsästyskoira, joka on jalostettu työskentelemään kaikenlaisissa maasto- ja sääolosuhteissa. Rodun kehitti 1800-luvun lopulla Hollannissa Eduard Korthals -niminen mies. Korthals risteytti erilaisia pointtereita, kuten englanninsetteriä, ranskalaista griffonia ja saksalaista lankakarvaista pudelpointeria, luodakseen koiran, joka voisi toimia sekä pointterina että noutajana. Lankakarvainen pointing griffon on älykäs ja energinen rotu, joka on uskollinen ja kiintynyt perheeseensä. Rotu on myös tunnettu siitä, että se on hyvin koulutettavissa, ja sitä käytetään usein kenttäkokeissa ja metsästyskilpailuissa. Lankakarvainen pointing griffon on keskikokoinen rotu, jonka urokset painavat tyypillisesti 40-60 kiloa ja nartut 35-55 kiloa. Rodulla on tiheä, lankamainen turkki, joka on väriltään ruskea tai kastanjanruskea ja jossa on valkoisia merkkejä rinnassa, vatsassa ja jaloissa. Lankakarvainen pointing griffon on suhteellisen harvinainen rotu, eikä American Kennel Club ole tällä hetkellä tunnustanut sitä.

4. True Detective

True Detective -sarjan ensimmäinen kausi sai ensi-iltansa vuonna 2014, ja siitä tuli heti yksi television suosituimmista sarjoista. Sarjassa seurataan kahta etsivää, Rust Cohlea ja Marty Hartia, heidän tutkiessaan sarjaa murhia Louisianassa. Sarja on ainutlaatuinen ajankäytöltään, sillä nykypäivän tutkinta lomittuu takaumiin alkuperäisestä tutkinnasta. Sarja tunnetaan myös loistavasta käsikirjoituksestaan ja synkistä, tunnelmallisista puitteistaan.

True Detectiven toinen kausi sai ensi-iltansa vuonna 2015, ja se sai vaihtelevia arvioita. Kaudella seurataan uutta tapausta, tällä kertaa Kaliforniassa, ja mukana on täysin uusi näyttelijäkaarti. Vaikka kausi ei saanut yhtä hyvää vastaanottoa kuin ensimmäinen, sitä pidetään silti erittäin hyvänä sarjana.

True Detective on yksi television parhaista sarjoista ja ehdottomasti katsomisen arvoinen. Ensimmäinen kausi on erityisen loistava ja rikosdraamojen faneille ehdoton katselukohde.

5. Boardwalk Empire

Boardwalk Empire sijoittuu kuvitteelliseen Atlantic Cityn kaupunkiin New Jerseyssä kieltolain aikaan. Sarja kertoo Enoch ”Nucky” Thompsonin, kaupungin rahastonhoitajan, joka on myös vaikutusvaltainen poliittinen pomo ja koronkiskuri, elämästä ja ajasta. Sarja keskittyy Thompsonin suhteisiin kaupungin moninaisten hahmojen kanssa, kuten hänen ystävänsä ja oikea kätensä Jimmy Darmody, hänen rakastajattarensa Margaret Schroeder, hänen veljensä Eli ja hänen vihollisensa, liittovaltion agentti Nelson Van Alden.

Boardwalk Empiren ensimmäinen kausi sai ensi-iltansa HBO:lla 19. syyskuuta 2010 ja päättyi 5. joulukuuta 2010. Sarjan loi Terence Winter ja sen tuotti Martin Scorsese. Ensimmäinen kausi sai kriitikoilta kiitosta, erityisesti sen visuaalista tyyliä, näyttelemistä ja käsikirjoitusta kehuttiin. Sarja voitti useita palkintoja, muun muassa Golden Globe -palkinnon parhaasta draamasarjasta ja Emmy-palkinnon draamasarjan erinomaisesta ohjauksesta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.