Hbo tuottamat elokuvat

Hbo tuottamat elokuvat

Viime vuosina HBO on tullut tunnetuksi siitä, että se tuottaa joitakin alan arvostetuimpia elokuvia. Heidän elokuvansa ovat voittaneet lukuisia palkintoja ja olleet ehdolla vielä useampiin. Tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa ”Sopranos”, ”Sex and the City”, ”True Blood” ja ”Game of Thrones”. HBO:lla on maine tuottaa laadukkaita elokuvia, jotka ovat sekä viihdyttäviä että ajatuksia herättäviä.

Sopraanot

The Sopranos on yhdysvaltalainen televisiodraama, jota esitettiin HBO:lla vuosina 1999-2007. Sarjan on luonut David Chase, ja se pyörii fiktiivisen hahmon Tony Sopranon, New Jerseyssä asuvan italialais-amerikkalaisen mafioson ympärillä, jota esittää James Gandolfini. Sarjassa nähdään myös Tonyn perhe sekä useita DiMeon rikollisperheen jäseniä.

Kriitikot ovat ylistäneet sarjaa sen käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja näyttelijätyöstä. Se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista ja arvostetuimmista televisiosarjoista, joka on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa kaksikymmentäyksi Emmyä ja viisi Golden Globea. Useat julkaisut, kuten TV Guide ja Entertainment Weekly, ovat pitäneet Sopranosia yhtenä kaikkien aikojen parhaista televisiosarjoista.

Seksi ja kaupunki

On kiistatonta, että Sex and the City oli käänteentekevä siinä, miten naisia kuvataan televisiossa. Sarja tutki anteeksipyytelemättä naisten elämän intiimejä yksityiskohtia, ja siitä tuli nopeasti kulttuuri-ilmiö.

Vaikka sarja oli monin tavoin uraauurtava, se oli myös kiistanalainen. Joidenkin kriitikoiden mukaan se esitti epärealistisen ja joskus vahingollisen kuvan naisten elämästä. Toiset taas ylistivät sitä siitä, että se kuvasi avoimesti naisten seksuaalisuutta.

Riippumatta siitä, mitä mieltä olet sarjasta, on kiistatonta, että sillä oli valtava vaikutus popkulttuuriin. Se on tietenkin myös vastuussa joistakin televisiohistorian ikonisimmista muotihetkistä.

True blood

True Blood on HBO:n tuottama yhdysvaltalainen televisiosarja. Se perustuu Charlaine Harrisin The Southern Vampire Mysteries -romaanisarjaan. Sarjan keskipisteenä on Sookie Stackhouse (näyttelijä Anna Paquin), telepaattinen tarjoilija, joka rakastuu vampyyri Bill Comptoniin (näyttelijä Stephen Moyer).

Sarjan ensimmäinen kausi sai ensi-iltansa 7. syyskuuta 2008 ja päättyi 23. marraskuuta 2008. Toinen kausi sai ensi-iltansa 14. kesäkuuta 2009 ja päättyi 13. syyskuuta 2009. Kolmas kausi alkoi 13. kesäkuuta 2010.

True Blood on ollut valtava menestys HBO:lle, sillä se on saavuttanut korkeat katsojaluvut ja saanut arvosteluja. Sarja on voittanut useita palkintoja, muun muassa Golden Globen parhaasta draamasarjasta.

Game of Thrones

Game of Thrones on yhdysvaltalainen keskiaikainen fantasiasarja, jonka David Benioff ja D. B. Weiss ovat luoneet HBO:lle. Sarja perustuu George R. R. Martinin bestseller-sarjaan A Song of Ice and Fire, joka koostuu seitsemästä suunnitellusta fantasiaromaanista, joista ensimmäinen on A Game of Thrones. Sarja sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 17. huhtikuuta 2011. Sarjaa kuvattiin Pohjois-Irlannissa, Skotlannissa, Maltalla, Kroatiassa, Islannissa ja Marokossa.

Sarjan otsikkokohtaus esittelee sarjassa esiintyvät kuusi suurta aluetta: Muuri, Talvivaara, Kuninkaansatama, Astapor, Yunkai ja Meereen. Aloitusteksteissä on Westerosin ja Essosin kartta, jossa kunkin kohtauksen sijainti näkyy muutaman sekunnin ajan.

Sarjaa on sekä kehuttu että kritisoitu sen raakuudesta, erityisesti naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Sarja on saanut 47 Primetime Emmy -palkintoa, muun muassa erinomaisen draamasarjan palkinnon vuosina 2015, 2016 ja 2018, enemmän kuin mikään muu käsikirjoitettu televisiosarja. Se on myös saanut 16 ehdokkuutta Golden Globe -palkinnon saajaksi parhaasta draamasarjasta, jonka se voitti vuonna 2015.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.