Clint eastwood elokuvat

Clint eastwood elokuvat

Clint Eastwood on yhdysvaltalainen näyttelijä, elokuvaohjaaja, tuottaja ja muusikko. Hän on toiminut elokuva-alalla yli 50 vuotta ja näytellyt joissakin kaikkien aikojen ikonisimmista elokuvista. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan spagettiwesterneissä, Dollars-trilogiassa ja Dirty Harry -sarjassa. Eastwood on voittanut lukuisia palkintoja elokuvatyöstään, muun muassa neljä Oscar-palkintoa, kolme Golden Globe -palkintoa ja kaksi BAFTA-palkintoa. Hän on myös saanut Kennedy Center Honors -palkinnon ja American Film Institute Life Achievement Award -palkinnon. Eastwoodin elokuvat ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti yli 1,9 miljardin dollarin lipputulot, mikä tekee hänestä yhden kaikkien aikojen tuottoisimmista näyttelijöistä.

”Lainsuojaton Josey Wales”

”The Outlaw Josey Wales” on yksi kaikkien aikojen suosituimmista Clint Eastwoodin elokuvista. Eastwood sekä ohjasi että näytteli tässä vuonna 1976 julkaistussa elokuvassa. Elokuva oli kriittinen ja kaupallinen menestys, ja siitä on sittemmin tullut klassinen western.

”Unforgiven”

Clint Eastwoodin ”Unforgiven” on klassinen western, jota pidetään yhtenä hänen parhaista elokuvistaan. Elokuva kertoo tarinan ikääntyvästä lainsuojattomasta, joka palkataan tappamaan mies, joka raiskasi naisen. Kun hän kuitenkin lähtee suorittamaan tehtäväänsä, hän huomaa, että maailma on muuttunut eikä hän ole enää se häikäilemätön tappaja, joka hän kerran oli. ”Unforgiven on loistava elokuva, joka on sekä kriittinen että kaupallinen menestys.

”Million Dollar Baby”

Million Dollar Baby on vuonna 2004 valmistunut yhdysvaltalainen urheiludraamaelokuva, jonka on ohjannut, jonka on tuottanut Clint Eastwood ja jonka musiikin on tehnyt Clint Eastwood ja jonka pääosissa ovat Hilary Swank, Morgan Freeman ja Eastwood. Elokuva perustuu F.X. Toolen novelliin ”Million Dollar Baby”, joka julkaistiin alun perin Esquire-lehdessä vuonna 1992.

Elokuvassa seurataan Maggie Fitzgeraldia (Swank), määrätietoista nuorta naista, joka yrittää paeta köyhää elämäänsä ryhtymällä ammattinyrkkeilijäksi. Kun hän joutuu nyrkkeilyvalmentaja ja entisen nyrkkeilijän Frankie Dunnin (Eastwood) siipien suojaan, hänellä on vihdoin mahdollisuus saavuttaa unelmansa. Kun hän kuitenkin joutuu kehässä traagiseen onnettomuuteen, Frankien on päätettävä, auttaako hän häntä toipumaan vai päästääkö hänet menemään.

Million Dollar Baby oli kriittinen ja kaupallinen menestys, joka tuotti maailmanlaajuisesti yli 216 miljoonaa dollaria ja sai neljä Oscar-palkintoa, muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen Oscarin Eastwoodille. Sitä pidetään yleisesti yhtenä Eastwoodin parhaista elokuvista, ja sitä on ylistetty sen voimakkaasta tarinasta, vahvoista suorituksista ja Eastwoodin ohjauksesta.

”Gran Torino”

”Gran Torinossa” Clint Eastwood näyttelee Korean sodan ikääntyvää veteraania, joka ystävystyy hmonginaapureidensa kanssa. Elokuva oli kriittinen ja kaupallinen menestys, ja sitä pidetään yhtenä Eastwoodin parhaista elokuvista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.