Disney uudelleenfilmatisointi

Disney uudelleenfilmatisointi

Useimmat ihmiset rakastavat Disney-elokuvia. Ne ovat klassikoita, joista kaikenikäiset nauttivat. Viimeaikainen suuntaus, jonka mukaan Disney tekee klassikkoelokuviensa uusintafilmatisointeja, on kuitenkin herättänyt paljon kiistaa. Joidenkin mielestä nämä uusintafilmatisoinnit ovat tarpeettomia ja pilaavat alkuperäiset elokuvat. Toiset taas ovat sitä mieltä, että uusintafilmatisoinnit ovat loistava tapa esitellä klassikkotarinoita uudelle sukupolvelle. Mitä mieltä sinä olet?

Disney-uudelleenfilmatisointien hyvät puolet

On monia syitä rakastaa Disneyn uusintafilmatisointeja. Ensinnäkin ne pysyvät yleensä uskollisina alkuperäiselle tarinalle ja lisäävät silti uusia ja jännittäviä elementtejä. Niillä on myös yleensä uskomattomat tuotantoarvot, huippuluokan näyttelijät, käsikirjoitus ja ohjaus. Eikä tietenkään pidä unohtaa ihania lauluja ja musiikkia.

Toinen hieno asia Disneyn uusintafilmatisoinneissa on se, että ne usein parantavat alkuperäistä elokuvaa. Otetaan esimerkiksi Kaunotar ja hirviö -elokuvan äskettäinen live-action-uudelleenfilmatisointi. Alkuperäinen animaatioelokuva on klassikko, mutta uusintaversio on vielä parempi. Se on emotionaalisesti vaikuttavampi, ja laulut ovat vieläkin tarttuvampia.

Miksi et siis antaisi Disneyn uusintaversiolle mahdollisuutta? Saatat yllättyä iloisesti.

Ne esittelevät klassiset tarinat uudelle sukupolvelle

Walt Disney Company on viihdyttänyt lapsia ja aikuisia jo yli 85 vuoden ajan. Se on animaation mestari ja luonut joitakin kaikkien aikojen rakastetuimmista hahmoista. Muutaman vuoden välein Disney haluaa esitellä klassikkotarinansa uudelle sukupolvelle live action -uudelleenfilmatisoinnilla.

Viimeisimpiä live action -uudelleenfilmatisointeja ovat muun muassa: Tuhkimo (2015), Viidakkokirja (2016), Kaunotar ja hirviö (2017) ja viimeisimpänä Aladdin (2019). Huhujen mukaan Disney työstää myös uusintafilmatisointeja seuraavista elokuvista: Leijonakuningas (2019), Mulan (2020) ja Lady ja kulkuri (2019).

Nämä live action -uudelleenfilmatisoinnit ovat loistava tapa esitellä Disneyn klassikkotarinoita uudelle sukupolvelle. Ne ovat myös hyvä tapa aikuisille elää lapsuutensa uudelleen. Jos et ole nähnyt yhtäkään viimeaikaisista live action -remakeista, suosittelen niitä lämpimästi.

Ne ovat loistava tapa pitää tarinat elossa.

Disneyn uusintafilmatisoinnit ovat loistava tapa pitää tarinat elossa. Rakastan niiden katsomista, ja mielestäni ne ovat loistava tapa pitää tarinat elossa. Mielestäni ne ovat loistava tapa pitää lapset viihdytettyinä, ja mielestäni ne ovat loistava tapa pitää tarinat elossa.

Ne voivat olla parempia kuin alkuperäiset

Uudelleenfilmatisoinnit ovat aina vaikea aihe. Jotkut ihmiset fanittavat kovasti alkuperäistä ja ajattelevat, että kaikki sen jälkeen tulevat ovat automaattisesti roskaa. Toiset taas suhtautuvat avoimemmin ajatukseen vanhan tarinan uudesta versiosta ja ovat sitä mieltä, että hyvä uusintaversio voi olla jopa parempi kuin alkuperäinen. Ja sitten on vielä niitä, jotka jäävät jonnekin keskivaiheille ja joiden mielestä uusintafilmatisointi voi olla hyvä, mutta hyvin harvoin se todella on.

Disneyn uusintafilmatisoinneissa on muutama erityisen hyvä. Tuorein esimerkki on vuonna 2019 ilmestynyt Leijonakuningas. Alkuperäinen Leijonakuningas ilmestyi vuonna 1994, ja vaikka se on klassikko, uusi on ehdottomasti parempi. Se on visuaalisesti upea, tarina on uskollisempi alkuperäiselle lähdemateriaalille ja laulut ovat yhtä hyviä, elleivät jopa parempia.

Toinen hieno Disney-remake on Kaunotar ja hirviö. Alkuperäinen elokuva ilmestyi vuonna 1991, ja vaikka se on klassikko, vuoden 2017 live-action-uudelleenfilmatisointi on vielä parempi. Tuotantoarvot ovat huippuluokkaa, näyttelijät ovat huippuluokkaa, ja laulut ovat vielä kauniimpia kuin alkuperäisessä elokuvassa.

Joten kyllä, Disney-remake voi olla parempi kuin alkuperäinen. Näin ei tapahdu usein, mutta kun näin tapahtuu, se on todellinen herkkupala alkuperäisen elokuvan faneille.

Ii. disney-uudelleenfilmatisointien haitat

Disneyn uusintafilmatisoinneissa on muutama haittapuoli, jotka on syytä ottaa huomioon.

Ensinnäkin osa alkuperäisten elokuvien omaperäisyydestä ja taikuudesta katoaa uusintafilmatisoinnissa. Uudet versiot ovat usein hyvin hiottuja ja päivitettyjä, mutta niistä puuttuu alkuperäisten elokuvien viehätysvoima.

Toiseksi uudet versiot eroavat usein huomattavasti alkuperäisistä, mikä voi hämmentää tai tuottaa pettymyksen alkuperäisten elokuvien faneille.

Lisäksi Disneyn uusintafilmatisoinnit voivat olla melko kalliita, eivätkä ne aina ole menestyksekkäitä. Jotkin uusintafilmatisoinnit ovat valtavia hittejä, toiset taas floppaavat lipputuloissa.

Ne ovat tarpeettomia

Mielestäni Disney-uudelleenfilmatisoinnit ovat tarpeettomia. Miksi tehdä uudelleen elokuva, joka on jo menestynyt? Minusta siinä ei ole mitään järkeä. Ja rehellisesti sanottuna olen sitä mieltä, että useimmiten uusintafilmatisoinnit eivät ole yhtä hyviä kuin alkuperäiset. Tiedän, että jotkut ovat eri mieltä kanssani, mutta se on vain minun mielipiteeni.

Ne pilaavat alkuperäiset

Disneyn viimeaikaiset uusintafilmatisoinnit ovat saaneet paljon vastareaktioita alkuperäisten elokuvien faneilta. Jotkut väittävät, että uusintafilmatisoinnit ovat välttämättömiä, jotta tarinat pysyisivät ajankohtaisina nykyaikaiselle yleisölle, kun taas toiset väittävät, että ne vain pilaavat alkuperäiset elokuvat.

Monet uusintafilmatisoinnit ovat saaneet ristiriitaisia arvioita, mutta yksi asia on varma – ne eivät ole samanlaisia kuin alkuperäiset elokuvat. Uudet versiot muuttavat usein tarinoiden keskeisiä elementtejä, mikä voi muuttaa koko elokuvan merkitystä. Esimerkiksi Kaunotar ja hirviö -elokuvan uusintaversiossa Gaston saa paljon sympaattisemman taustatarinan, mikä vie pois hänen roistomaisen luonteensa.

Lisäksi Disneyn uudet uusintafilmatisoinnit perustuvat usein vahvasti CGI:hen, mikä voi viedä alkuperäisen käsin piirretyn animaation taikaa. Leijonakuningas-elokuvan live-action-uudelleenfilmatisointia kritisoitiin CGI:n käytöstä, ja monet sanoivat, että se teki elokuvasta sieluttoman näköisen.

Viime kädessä jokainen voi itse päättää, pitääkö hän enemmän alkuperäisistä vai uusintaversioista. Yksi asia on kuitenkin varma – uusintafilmatisoinnit eivät todellakaan ole klassikoita parempia.

Ne eivät ole yhtä hyviä kuin alkuperäiset

On kiistatonta, että Disneyn uusintafilmatisoinnit ovat suosittuja. Aina kun uusi uusintaversio ilmestyy, ihmiset kerääntyvät teattereihin katsomaan sitä. Mutta ovatko ne todella yhtä hyviä kuin alkuperäiset? Minun mielestäni ne eivät ole.

Toki uusissa versioissa voi olla päivitettyjä erikoistehosteita tai eri näyttelijät. Mutta loppujen lopuksi ne kertovat kuitenkin saman tarinan. Ja monissa tapauksissa ne eivät kerro sitä läheskään yhtä hyvin kuin alkuperäinen.

Otetaan esimerkiksi Leijonakuningas-elokuvan uusintaversio. Se oli valtava kassamenestys, mutta monet ihmiset olivat pettyneitä. Alkuperäinen elokuva on klassikko syystä. Se on kauniisti animoitu ja siinä on hieno tarina. Uudelleenfilmatisointia sen sijaan kritisoitiin animaation ja tarinankerronnan heikkoudesta.

Loppujen lopuksi kyse on henkilökohtaisista mieltymyksistä. Jotkut saattavat nauttia näiden elokuvien päivitetyistä versioista. Mutta minä pidän aina enemmän alkuperäisistä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.