Harry potter ja viisasten kivi elokuva

Harry potter ja viisasten kivi elokuva

Harry Potter ja viisasten kivi -elokuva julkaistiin vuonna 2001, ja se oli heti menestys. Elokuvassa seurataan nuoren velhon Harry Potterin tarinaa, kun hän käy Tylypahkan noitien ja velhojen koulua, saa läheisiä ystäviä ja voimakkaita vihollisia ja yrittää saada selville totuuden salaperäisestä viisasten kivestä. Elokuvaa kehuttiin sen erikoistehosteista, näyttelijätyöstä ja yleisestä tarkkuudesta kirjaa kohtaan.

Harry Potterin tarina

Harry Potterin tarina on valloittanut ihmisten sydämet ja mielet kaikkialla maailmassa. Se on tarina nuoresta pojasta, joka vastoin kaikkia odotuksia voittaa pahan velhon Voldemortin ja pelastaa velhomaailman.

Harry Potterin tarina alkaa, kun velhomaailma on levottomuuden vallassa. Voldemort, kaikkien aikojen pahin velho, on palannut ja tekee tuhoa. Velhomaailma on paniikin vallassa, eikä kukaan tiedä, mitä tehdä.

Harry Potter astuu kuvaan. Harry on nuori poika, joka on tietämättään ainoa, joka voi voittaa Voldemortin. Ystäviensä avulla Harry lähtee voittamaan Voldemortia ja pelastamaan velhomaailmaa.

Harry Potterin tarina on täynnä seikkailua, jännitystä ja jännitystä. Se on tarina, joka jää mieleesi vielä pitkään sen jälkeen, kun olet lukenut viimeisen sivun.

Tylypahkan noitien ja velhojen koulu

Tylypahkan noitakoulu ja velhokoulu on fiktiivinen brittiläinen taikakoulu yhdentoista ja kahdeksantoista vuoden ikäisille oppilaille, ja se on J. K. Rowlingin Harry Potter -sarjan kuuden ensimmäisen kirjan pääasiallinen tapahtumapaikka. Koulu on jaettu neljään taloon, joista jokainen kantaa perustajansa sukunimeä: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ja Slytherin. Tylypahka on myös Feeniksin ritarikunnan päämaja, Albus Dumbledoren perustaman järjestön, joka taistelee lordi Voldemortia ja hänen kuolemansyöjiään vastaan.

Rowling on sanonut, että Tylypahka on ”moniuskontoinen koulu”. Seinillä on kaikkien uskontokuntien velhojen ja noitien muotokuvia, muun muassa ensimmäisen rehtorin, Godric Rohkelikon, muotokuva, jonka kuvaillaan uskovan Euroopan muinaisiin pakanallisiin uskontoihin. Sarjassa on myös viittauksia jouluun ja pääsiäiseen.

Vaikka koulu sijaitsee Skotlannin ylängöllä, sinne pääsee mistä päin maailmaa tahansa. Linnalla on laajat alueet, joilla on metsä, järvi ja useita kasvihuoneita. Siellä on myös Quidditch-kenttä, alue luudanvarsien lentämistä varten sekä sarja salaisia tunneleita ja käytäviä.

Koulua johtaa joukko professoreita, jotka ovat kaikki oman alansa asiantuntijoita. Rehtori on Albus Dumbledore ja vararehtori Minerva McGonagall. Muita merkittäviä professoreita ovat Severus Snape, taikajuomamestari; Hagrid,

Harryn ystävät ja viholliset

Harry Potterin ystävät ja viholliset ovat kirjallisuuden ja elokuvan ikonisimpia hahmoja. Rakastettavasta Hermione Grangerista pahaan lordi Voldemortiin nämä hahmot ovat valloittaneet miljoonien lukijoiden ja katsojien mielikuvituksen kaikkialla maailmassa.

Harry Potterin ystävät ovat sarjan uskollisimpia ja tukevimpia hahmoja. Hermione Granger on ryhmän aivot, joka on aina nopea keksimään suunnitelman tai tarjoamaan auttavan käden. Ron Weasley on uskollinen ystävä, joka on aina Harryn tukena, vaikka asiat olisivat vaikeita. Ja sitten on Neville Longbottom, joka muuttuu ujosta ja kömpelöstä pojasta rohkeaksi velhoksi, joka nousee Voldemortia vastaan.

Harryn viholliset ovat yhtä ikonisia kuin hänen ystävänsä. Lordi Voldemort on äärimmäinen pahis, pimeyden velho, joka ei tee mitään estääkseen päämääränsä. Draco Malfoy on hemmoteltu rikas poika, joka haluaa aina aiheuttaa ongelmia. Ja sitten on vielä professori Snape, joka aina arvostelee Harrya ja näyttää olevan pahoillaan hänestä.

Rakastit tai vihasitpa heitä tai et, on kiistatonta, että Harry Potterin ystävät ja viholliset ovat popkulttuurin ikimuistoisimpia hahmoja.

Viisasten kivi

Viisasten kivi on myyttinen esine, jolla sanotaan olevan voima muuttaa tavallinen metalli kullaksi. Sillä sanotaan myös olevan voima parantaa kaikki sairaudet ja pidentää elämää. Viisasten kivi on suosittu aihe kaunokirjallisuudessa, ja se on esiintynyt monissa elokuvissa, tv-ohjelmissa ja kirjoissa.

Harry Potter ja viisasten kivi -elokuva on Harry Potter -sarjan ensimmäinen osa, ja se julkaistiin vuonna 2001. Elokuva perustuu sarjan ensimmäiseen kirjaan, joka julkaistiin vuonna 1997. Elokuvassa seurataan Harry Potteria, nuorta velhoa, joka käy Tylypahkan noitien ja velhojen koulua. Harry Potter ei tiedä taikavoimistaan, ja hänen tätinsä ja setänsä kohtelevat häntä kuin tavallista poikaa. Harryn elämä kuitenkin muuttuu, kun hänet kutsutaan Tylypahkaan. Siellä hän tapaa uusia ystäviä ja oppii tuntemaan taikavoimansa. Harry Potter ja viisasten kivi on perheystävällinen elokuva, joka on täynnä seikkailua, taikuutta ja jännitystä.

Johdanto

Harry Potter ja viisasten kivi -elokuva on Harry Potter -sarjan ensimmäinen osa. Se seuraa nuoren velhon Harry Potterin tarinaa, kun hän käy Tylypahkan noitien ja velhojen koulua, saa läheisiä ystäviä ja voimakkaita vihollisia ja yrittää selvittää totuuden salaperäisen viisasten kiven takaa. Elokuva oli valtava menestys, sillä se tuotti maailmanlaajuisesti yli 970 miljoonaa dollaria ja sai myönteisiä arvioita sekä kriitikoilta että yleisöltä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Harry potter ja viisasten kivi elokuva

Milloin Harry Potter ja viisasten kivi?

Harry Potter ja viisasten kivi julkaistiin vuonna 2001. Se perustuu J.K. Rowlingin samannimiseen romaaniin vuodelta 1997. Elokuvan on ohjannut Chris Columbus.

Mistä näkee Harry Potter leffat?

Harry Potter elokuvat ovat nyt olleet Netflixissä nähtävillä jo Marraskuun alusta lähtien. Tällä hetkellä elokuvat on saatavilla Ranskan ja Belgian Netflix valikoimasta. Elokuvat ovat saatavilla myös muista palveluista, kuten iTunes, Google Play ja Amazon Prime Video.

Mitä viisasten kivi tekee?

Viisasten kivi on verenpunainen kivi, joka luodaan alkemian avulla. Se tuottaa elämän eliksiiriä, joka pidentää juojansa elinikää, ja voi muuttaa minkä tahansa metallin puhtaaksi kullaksi.

Tuleeko Ihmeotukset 4?

Vielä ei ole tietoa siitä, tuleeko elokuvasta neljäs Fantastic Beasts -elokuva. Kolmen ensimmäisen elokuvan menestyksen vuoksi on kuitenkin todennäköistä, että Warner Bros. antaa vihreää valoa uudelle osalle. Jos näin on, fanit voivat odottaa lisää samoja maagisia seikkailuja, joissa Newt Scamander ja hänen ystävänsä ovat mukana.

Kuka on kirottu lapsi?

Albus Severus Potter on kirottu lapsi. Hän on J.K. Rowlingin, Jack Thornen ja John Tiffanyn yhdessä luoma tarina. Tarinan mukaan Albus Severus on Harry Potterin ja Ginny Weasleyn toinen poika. Hän on myös Cedric Diggoryn kuoleman johdosta kirottu lapsi. Kirottu lapsi on niin kutsuttu, koska hänen isänsä oli kirous, joka tappoi Diggoryn. Albus Severus on kuitenkin vahva ja rohkea lapsi, joka jatkaa isänsä perintöä taistellessaan pahuutta vastaan.

Milloin Harry Potter tulee televisioon 2022?

Harry Potter ja velhokivi esitetään televisiossa vuonna 2022.

Onko Harry Potter Viaplayssa?

Harry Potter ja viisasten kivi ei ole tällä hetkellä saatavilla Viaplaylla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.