hbo dokumentit


Jos etsinnässäsi on parhaat HBO dokumentit, olet oikeassa paikassa. Tässä lista josta löydät palvelun HBO parhaat dokumentit vuonna 2022

Autism: The sequal dokumentti

HBO:n uusi dokumentti Autismi: The Sequel jatkaa kolmen autistisen nuoren aikuisen tarinoita, jotka esiteltiin Emmy-palkitussa vuoden 2007 dokumentissa Autism: The Musical. Uudessa elokuvassa kerrotaan näiden nuorten aikuisten haasteista ja voitoista, kun he selviytyvät aikuisuudesta ja yrittävät löytää paikkansa maailmassa.

Monille autistisille ihmisille matka aikuisuuteen on täynnä haasteita. Koska tukea ja resursseja on saatavilla rajallisesti, monet autistit kamppailevat löytääkseen paikkansa maailmassa. HBO:n uusi dokumentti Autism: The Sequel, joka jatkaa kolmen autistisen nuoren aikuisen tarinoita, jotka esiteltiin Emmy-palkitussa vuoden 2007 dokumentissa Autism: The Musical. Uudessa elokuvassa kerrotaan näiden nuorten aikuisten haasteista ja voitoista, kun he selviytyvät aikuisuudesta ja yrittävät löytää paikkansa maailmassa.

Autististen nuorten aikuisten kohtaamat haasteet ovat valtavat, olipa kyse sitten työn löytämisestä, asunnon hankkimisesta tai ystävien löytämisestä. Mutta kuten Autism: The Sequel osoittaa, että oikealla tuella ja päättäväisyydellä kaikki on mahdollista..

Hiljaisuuden hinta: Dokumenttielokuva katolisen kirkon seksuaalisen hyväksikäyttöskandaalin kustannuksista.

Katolisen kirkon seksuaalinen hyväksikäyttöskandaali on ollut otsikoissa jo vuosia, ja dokumentti ”The Price of Silence” tarkastelee skandaalin inhimillisiä kustannuksia. Elokuvassa seurataan kolmen papiston seksuaalisesta hyväksikäytöstä selvinneen tarinoita ja heidän taisteluaan oikeuden puolesta kirkkoa vastaan.

”The Price of Silence” on voimakas ja sydäntäsärkevä elokuva, joka valottaa hyväksikäytöstä selvinneiden rohkeutta ja jatkuvaa taistelua oikeuden puolesta.

Anteeksiannon voima: Dokumenttielokuva anteeksiannon voimasta ja sen kyvystä muuttaa elämää.

The Power of Forgiveness on uusi dokumenttielokuva, joka tutkii anteeksiannon muuttavaa voimaa. Elokuvassa seurataan kolmen ihmisen tarinoita, joiden elämään anteeksianto on vaikuttanut.

Anteeksiantoa pidetään usein heikkoutena, mutta kuten The Power of Forgiveness osoittaa, se voi olla vahvuus. Anteeksiantaminen vaatii rohkeutta, mutta sen palkinto voi olla elämää muuttava. Anteeksianto voi johtaa parantumiseen, rauhaan ja uuteen toivon tunteeseen.

The Power of Forgiveness on pakko katsoa kaikille, joita joku toinen on joskus loukannut. Se on elokuva, joka innostaa katsojia tutkimaan omaa elämäänsä ja pohtimaan, mikä rooli anteeksiannolla voi olla omalla matkalla kohti paranemista ja eheyttä.

Toivon voima: Dokumenttielokuva toivon voimasta ja sen kyvystä muuttaa elämää.

The Power of Hope on uusi dokumenttielokuva, joka tutkii toivon muuttavaa voimaa. Suurista haasteista selviytyneiden ihmisten tarinoiden kautta elokuva osoittaa, miten toivo voi muuttaa elämää.

The Power of Hope on inspiroiva elokuva, joka jättää katsojille toivoa tulevaisuudesta. Se on pakollinen katsottava kaikille, jotka tarvitsevat muistutuksen toivon voimasta.

Taistelu tasa-arvon puolesta: Dokumenttielokuva tasa-arvotaistelusta Amerikassa.

Amerikassa taistelu tasa-arvon puolesta on jatkuva taistelu. Maan alkuaikoina, jolloin naiset taistelivat äänioikeuden puolesta, 1960-luvun kansalaisoikeusliikkeeseen ja nykypäivään, jolloin LGBTQ-yhteisön jäsenet taistelevat avioliitto-oikeuden puolesta, taistelu tasa-arvon puolesta on jatkuvaa taistelua.

HBO:n uusi dokumentti The Struggle for Equality kertoo tasa-arvotaistelun historiasta Amerikassa. Elokuvassa haastatellaan maan johtavia aktivisteja, kuten Gloria Steinemiä, pastori Dr. Martin Luther King Jr:ää ja Harvey Milkiä.

The Struggle for Equality on tärkeä ja ajankohtainen elokuva, joka muistuttaa meitä tasa-arvotaistelussa saavutetusta edistyksestä ja siitä työstä, jota on vielä tehtävä.

Huumeiden vastainen sota: Dokumenttielokuva huumeiden vastaisesta sodasta ja sen vaikutuksesta amerikkalaiseen yhteiskuntaan.

Huumeita vastaan käytävä sota on ollut kiistanalainen aihe Amerikassa vuosikymmeniä. Tässä dokumentissa elokuvantekijät tutkivat huumeiden vastaisen sodan alkuperää ja sen vaikutusta amerikkalaiseen yhteiskuntaan. Lainvalvontaviranomaisten, poliitikkojen ja huumeiden vastaisen sodan vaikutuspiiriin kuuluvien henkilöiden haastattelujen avulla dokumentti tarjoaa kattavan katsauksen tähän monimutkaiseen aiheeseen.

Huumeiden vastaisella sodalla on ollut tuhoisa vaikutus värillisiin yhteisöihin. Joukkovangitsemisen ja huumeiden käytön kriminalisoinnin kautta huumeiden vastainen sota on vaikuttanut suhteettomasti vähemmistöyhteisöihin. Tässä dokumentissa tutkitaan huumeiden vastaisen sodan inhimillistä hintaa ja sen tuhoisaa vaikutusta perheisiin ja yhteisöihin eri puolilla Amerikkaa.

The Jinx: Robert Durstin elämä ja kuolema

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (Robert Durstin elämä ja kuolemat) on HBO:n dokumenttisarja newyorkilaisen kiinteistöperijä Robert Durstin elämästä. Kuusiosainen sarja kertoo Durstin elämästä aina hänen varhaisvaiheistaan yhden New Yorkin vaikutusvaltaisimman perheen jäsenenä ja hänen osallisuudestaan kolmeen raakaan murhaan.

Sarjaa on ylistetty sen kattavasta katsauksesta Durstin elämään ja hyytävästä kuvauksesta miehestä, joka näyttää pystyvän mihin tahansa. Se on pakollinen katsottava kaikille tosirikoksista kiinnostuneille.

Taksi pimeälle puolelle

Taxi to the Dark Side on HBO:n dokumentti, joka kertoo afganistanilaisen taksinkuljettajan tarinan, jonka amerikkalaiset sotilaat tappoivat. Dokumentissa selvitetään syitä, miksi kuljettaja tapettiin, ja hänen kuolemansa seurauksia.

Going clear: skientologia ja uskon vankila

”Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” on vuonna 2015 valmistunut dokumenttielokuva skientologiakirkosta. Elokuvan on ohjannut Alex Gibney, ja siinä haastatellaan entisiä skientologian jäseniä, jotka kertovat kokemuksistaan kirkon kanssa.

Harvey Milkin tarina

Elokuva The Times of Harvey Milk kertoo tarinan ensimmäisestä avoimesti homoseksuaalisesta henkilöstä, joka valittiin julkiseen virkaan Yhdysvalloissa. Harvey Milk oli San Franciscon kaupunginvaltuutettu, joka murhattiin vuonna 1978. Elokuva kattaa hänen elämänsä New Yorkin kaupungin aktivistina alkuvuosista aina hänen valintoihinsa kaupunginvaltuustoon.

Elokuvan kertojana toimii Harvey Milkin ystävä ja aktivistitoveri Cleve Jones. Elokuvassa on haastatteluja Milkin ystäviltä, kollegoilta ja perheenjäseniltä sekä arkistomateriaalia Milkistä itsestään. Elokuva voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnon vuonna 1985.

The Times of Harvey Milk on koskettava ja inspiroiva elokuva LGBT-oikeuksia ajaneen liikkeen uraauurtavasta henkilöstä.

Hbo first look: the aviator

HBO First Look: The Aviator on hieno dokumentti, joka antaa katsojille syvällisen katsauksen yhden ilmailuhistorian tärkeimmän henkilön, Howard Hughesin, elämään. Elokuva kertoo Hughesin elämästä hänen varhaisvaiheistaan varakkaana playboyna aina hänen myöhempiin vuosiinsa erakoituneena, ja siinä haastatellaan häntä parhaiten tunteneita henkilöitä. Jos olet kiinnostunut ilmailusta tai kiehtovan miehen elämästä, tämä elokuva on pakko nähdä.

Bagdad ER

Bagdad ER on HBO:n dokumenttielokuva, joka kertoo Yhdysvaltain sotilassairaalan työstä Bagdadissa Irakin sodan aikana. Elokuvassa seurataan 86. taistelutukisairaalan henkilökuntaa, joka hoitaa konfliktissa haavoittuneita potilaita.

Dokumentti tarjoaa välähdyksen sairaalan henkilökunnan jokapäiväisestä elämästä, sillä heidän on selviydyttävä haavoittuneiden sotilaiden ja siviilien jatkuvasta tulvasta. Elokuvassa tuodaan esiin myös sairaalan kohtaamat haasteet, sillä sairaalalla on jatkuvasti liian vähän henkilökuntaa ja liian vähän rahoitusta.

Bagdad ER tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen sodan inhimillisiin kustannuksiin ja niiden sankarillisiin ponnisteluihin, jotka työskentelevät pelastaakseen ihmishenkiä konfliktin keskellä.

Abu ghraibin aaveet (ghosts of abu ghraib)

Dokumenttielokuva ”Ghosts of Abu Ghraib” tarkastelee Abu Ghraibin vankilassa Irakissa tapahtuneita tapahtumia. Elokuvassa haastatellaan entisiä vankeja ja vartijoita, jotka kertovat vankilassa tapahtuneesta hyväksikäytöstä. Dokumentissa tarkastellaan myös Yhdysvaltojen hallituksen roolia tapahtuneessa hyväksikäytössä.

Apollo

The Apollo on Roger Ross Williamsin ohjaama dokumenttielokuva vuodelta 2018. Elokuva kertoo New Yorkin Harlemissa sijaitsevan Apollo Theaterin historiasta.

Apollo Theater on ollut Harlemin kulttuurilaitos yli 100 vuoden ajan. Se rakennettiin alun perin vaudeville-teatteriksi vuonna 1914, ja myöhemmin siitä tuli yksi kuuluisimmista afrikkalaisamerikkalaisten esiintymispaikoista. Ella Fitzgerald, Billie Holiday ja James Brown ovat kaikki esiintyneet Apollo Theaterin lavalla.

Apollo Theaterilla oli merkittävä rooli kansalaisoikeusliikkeessä. Vuonna 1955 nuori Jesse Jackson järjesti Apollo Theaterissa ulosmarssin, kun teatteri kieltäytyi istuttamasta afroamerikkalaisia asiakkaita eturiviin. Tapaus nousi valtakunnallisiin otsikoihin ja oli keskeinen hetki taistelussa rotuerottelun poistamiseksi.

Dokumenttielokuvassa haastatellaan joitakin musiikin suurimpia nimiä, kuten Quincy Jonesia, Smokey Robinsonia ja Patti LaBellea. He kertovat henkilökohtaisista kokemuksistaan Apollo Theaterissa esiintymisestä ja siitä, mitä paikka merkitsee heille.

The Apollo on jokaisen musiikkifanin pakollinen nähtävyys. Se on kiehtova katsaus yhden Amerikan ikonisimman musiikkipaikan historiaan.

Sisäpiirin työ”

Inside Job on vuonna 2010 valmistunut yhdysvaltalainen dokumenttielokuva 2000-luvun lopun finanssikriisistä. Elokuvan on ohjannut Charles Ferguson. Siinä haastatellaan erilaisia talousasiantuntijoita, poliitikkoja ja toimittajia, jotka keskustelivat finanssikriisin syistä.

Elokuva oli ehdolla parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnon saajaksi. Se voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon vuoden 2011 BAFTA-gaalassa.

Enron: huoneen fiksuimmat miehet

Jos etsit kiehtovaa dokumenttielokuvaa, joka saa sinut sekä raivostumaan että viihdyttämään, älä etsi kauempaa kuin ”Enron: The Smartest Guys in the Room”. Elokuva kertoo energiayhtiö Enronin noususta ja tuhosta sekä siitä seuranneesta skandaalista, jonka seurauksena sen johtajat joutuivat vankilaan.

Elokuva piirtää osallisten haastattelujen ja arkistomateriaalin avulla kuvan organisaatiosta, joka oli täynnä ahneutta, petoksia ja petoksia. Se on tarina, joka saa sinut pudistelemaan päätäsi epäuskoisena, ja se on pakollinen katsottava kaikille liike-elämästä tai tosirikoksista kiinnostuneille.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.