Netflix katseluhistoria

Netflix katseluhistoria

Netflix on seurannut käyttäjiensä katselua jo vuosia, ja kävi ilmi, että yhtiö tietää paljon katselutottumuksistamme. Itse asiassa Netflix tietää enemmän siitä, mitä katsomme, kuin me itse.

Uuden tutkimuksen mukaan Netflix pystyy ennustamaan pelottavalla tarkkuudella, mitä haluamme katsoa seuraavaksi. Teksasin yliopiston Austinin yliopiston tutkijoiden tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että Netflix pystyi ennustamaan jopa 98 prosentin tarkkuudella, mitä käyttäjät haluaisivat katsoa.

Miten Netflix sitten tekee sen? Yhtiö on kehittänyt hienostuneen algoritmin, joka ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten aikaisemman katseluhistoriamme, katseluajan ja jopa sijaintimme.

Näiden tietojen avulla Netflix pystyy tarjoamaan meille yksilöllisen kokemuksen, joka saa meidät palaamaan katsomaan lisää. Eikä tämä koske vain meitä – yhtiö pystyy tekemään tämän miljoonille käyttäjille ympäri maailmaa.

Kun siis seuraavan kerran ihmettelet, miksi Netflix tarjoaa sinulle tietyn nimikkeen, muista, että yhtiö tietää, mitä haluat katsoa ennen sinua.

Netflixin katseluhistorian tarkasteleminen

Jos haluat tarkastella Netflix-katseluhistoriaasi, voit tehdä sen muutamalla eri tavalla. Ensimmäinen tapa on yksinkertaisesti mennä tilisi asetuksiin ja vierittää alaspäin ”Oma profiili” -osioon. Täällä näet vaihtoehdon ”Katseluhistoria”. Kun napsautat tätä, pääset sivulle, jossa luetellaan kaikki Netflixissä katsomasi nimikkeet sekä niiden katsomispäivä ja -aika.

Jos haluat nähdä ystäväsi katseluhistorian, voit tehdä sen, jos olet yhteydessä heihin sivustolla. Voit tehdä tämän menemällä tilisi asetuksiin ja napsauttamalla ”Ystävät”-välilehteä. Täällä näet luettelon kaikista ihmisistä, joihin olet yhteydessä Netflixissä. Napsauta sen henkilön nimeä, jonka historian haluat nähdä, ja napsauta sitten ”Viewing History” -välilehteä. Tämä näyttää sinulle kaikki heidän katsomansa nimikkeet sekä päivämäärän ja kellonajan, jolloin he ovat katsoneet ne.

Mitä voit oppia Netflixin katseluhistoriasta?

Netflixin katseluhistoria on hyvä tapa seurata, mitä olet katsonut ja milloin. Voit myös nähdä ystäväsi katseluhistorian, jos olet yhteydessä heihin sivustolla. Tämä voi olla hyvä tapa suositella uusia sarjoja ja elokuvia toisillemme ja seurata, mitä olette jo nähneet. Voit myös käyttää katseluhistoriaasi muistuttamaan itseäsi siitä, mistä pidit ja mistä et pitänyt, ja auttamaan sinua löytämään uutta katsottavaa.

Mitä ystäväsi voivat oppia Netflix-katseluhistoriastasi?

Netflix-katseluhistoriasi voi kertoa ystävillesi paljon elokuva- ja tv-mieltymyksistäsi. Jos olet yhteydessä heihin sivustolla, he voivat nähdä, mitä olet katsonut ja milloin. Tämä voi olla loistava tapa seurata ystäviesi katselutottumuksia ja suositella heille uusia sarjoja ja elokuvia.

Miten Netflix-katseluhistorian avulla voit parantaa suosituksia?

Jos etsit tapoja parantaa Netflix-suosituksiasi, katseluhistoriasi on hyvä paikka aloittaa. Kun katsot, mitä olet katsonut aiemmin, saat paremman käsityksen siitä, millaisista elokuvista ja tv-ohjelmista olet kiinnostunut. Voit myös nähdä, mitä ystäväsi ovat katsoneet, mikä voi antaa sinulle hyviä ideoita uusista katseltavista asioista.

Pääset katseluhistoriaasi käsiksi kirjautumalla Netflix-tilillesi ja napsauttamalla ”My Activity” -välilehteä. Sieltä näet luettelon kaikesta katsomastasi videosta sekä päivämäärän ja kellonajan, jolloin olet katsonut sen. Voit myös lisätä arvosanoja ja kommentteja kuhunkin nimikkeeseen, mikä voi auttaa Netflixiä ymmärtämään makuasi hieman paremmin.

Jos haluat saada vielä enemmän irti katseluhistoriastasi, voit kokeilla käyttää joitakin saatavilla olevia kolmannen osapuolen työkaluja. On esimerkiksi sivusto nimeltä What to Watch Next, joka näyttää sinulle Netflix-historiasi perusteella luettelon nimikkeistä. Tai jos etsit jotain tiettyä, voit käyttää Netflix Roulette -työkalua, jolla voit valita satunnaisesti elokuvan tai tv-ohjelman, josta todennäköisesti pidät.

Kun siis seuraavan kerran mietit, mitä katsoisit Netflixistä, tarkista ensin katseluhistoriasi. Se saattaa antaa sinulle täydellisen suosituksen.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta Netflix katseluhistoria

Miten poistaa netflixin Katseluhistoria?

Kirjaudu Netflix-tiliisi ja mene verkko-osoitteeseen Netflix.com/WiViewingActivity. Vaihtoehtoisesti pääset sivulle myös Netflix.com-sivuston Tili-sivulta. Nyt sinun pitäisi nähdä lista katsotuista ohjelmista, ja kaikkien oikealla puolella on X-nappi. Sitä painamalla saat ohjelman pois historiastasi.

Miten voi poistaa Netflix Katso uudestaan?

Voit poistaa Netflix-katseluhistoriasi vierittämällä alaspäin ”Oma profiili” -asetuksiin. Napsauta ”Katseluhistoria” ja koko historiasi tulee näkyviin. Voit sitten aloittaa katsomiesi sarjojen ja elokuvien poistamisen klikkaamalla X:ää luettelon oikeassa kulmassa.

Montako voi katsoa netflixiä?

Netflixiin yhdellä tunnuksella rekisteröitävien laitteiden määrää ei ole rajoitettu. Niinpä yhtä tunnusta voidaan käyttää kuinka monelta laitteelta hyvänsä. 2. Yhdellä Netflix-tunnuksella voi striimata samaan aikaan kahta eri ohjelmaa.

Montako käyttäjää Netflix?

Netflix-sovelluksella voi olla enintään viisi käyttäjäprofiilia, ja jokaisen käyttäjän ikäraja voidaan asettaa erikseen. Netflix tarjoaa laajan valikoiman elokuvia, tv-ohjelmia, dokumentteja ja animaatioita kaikenikäisille käyttäjille.

Mikä on Netflixin ikäraja?

Netflixin ikäraja on 18 vuotta. Tämä tarkoittaa, että kaikki elokuvat ja tv-sarjat, jotka ovat saatavilla Netflixissä, ovat tarkoitettu vain aikuisille. Ikäraja on asetettu siksi, että aikuiset voivat nauttia sisällöstä rauhassa, ilman pelkoa siitä, että lapset tai nuoret voivat nähdä jotain sopimatonta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.