Pohjoismaiset rikossarjat


Pohjoismaiset rikossarjat ovat maailman parhaita. Ne ovat synkkiä, jännittäviä ja niissä on usein käänteitä, joita et osannut odottaa.

Olipa kyse sitten synkistä, lumisista maisemista tai rikkinäisistä, vaurioituneista hahmoista, näissä sarjoissa on jotain, mikä kiehtoo meitä.

Pohjoismaisten rikossarjojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja esimerkiksi The Bridge, The Killing ja Borgen ovat saaneet kansainvälistä suosiota. Nämä sarjat ovat yleensä synkkiä, monimutkaisia ja hahmovetoisia, ja niissä keskitytään rikollisten psykologisiin motiiveihin.

Mikä näissä sarjoissa on niin kiehtovaa? Johtuuko se jännittävistä juonenkäänteistä? Monimutkaiset hahmot? Upeat maisemat? Oli syy mikä tahansa, me emme saa tarpeeksemme pohjoismaisista rikossarjoista.

Onko etsinnässä hyvä pohjoismainen rikossarja? Olet oikeassa paikassa, tässä on joitakin parhaita pohjoismaisia rikossarjoja.

Parhaat pohjoismaiset rikossarjat

Pohjoismaiset rikossarjat ovat maailman parhaita. Ne ovat synkkiä, jännittäviä ja pitävät sinut aina arvaamassa. Jos olet rikosdraamojen ystävä, sinun täytyy tutustua joihinkin parhaista pohjoismaisista rikossarjoista.

The Bridge on tanskalais-ruotsalainen sarja, jossa seurataan Tanskan ja Ruotsin yhdistävältä Öresundin sillalta löytyneen ruumiin tutkintaa. Tämä sarja on täynnä käänteitä, ja se pitää sinut koukussa loppuun asti.

The Killing on tanskalainen sarja, jossa seurataan nuoren naisen murhan tutkintaa. Tämä sarja on hidastempoinen, mutta erittäin jännittävä. Se pitää sinut arvaamassa loppuun asti.

Bron/Broen on ruotsalais-tanskalainen sarja, jossa seurataan Öresundin sillalta löydetyn ruumiin tutkintaa. Tämä sarja on täynnä käänteitä, ja se pitää sinut koukussa loppuun asti.

The Bridge on tanskalais-ruotsalainen sarja, jossa seurataan Tanskan ja Ruotsin yhdistävältä Öresundin sillalta löydetyn ruumiin tutkintaa. Tämä sarja on täynnä käänteitä ja käänteitä, ja se pitää sinut koukussa loppuun asti.

Miksi pohjoismaiset rikossarjat ovat niin hyviä

Pohjoismaiset rikossarjat ovat maailman parhaita. On monia syitä, miksi ne ovat niin hyviä. Yksi syy on se, että ne perustuvat usein tositarinoihin. Tämä tekee niistä realistisempia ja uskottavampia. Toinen syy on se, että hahmot ovat yleensä hyvin kehittyneitä. Näin on helpompi tuntea heihin myötätuntoa ja ymmärtää heidän motiivinsa. Lopuksi totean, että tapahtumapaikat ovat usein hyvin kauniita. Tämän vuoksi on helppo eksyä tarinaan ja päästä mukaan hahmojen elämään.

Top 3 pohjoismaista rikossarjaa

Pohjoismaiset rikossarjat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, osittain The Killingin ja The Bridgen kaltaisten sarjojen menestyksen ansiosta. Jos etsit seuraavaa pohjoismaista rikossarjaa, tässä on kolme parasta sarjaa, jotka kannattaa tarkistaa.

1. The Bridge (Bron/Broen)

The Bridge on ruotsalais-tanskalainen yhteistuotanto, joka seuraa tutkimuksia ruumiista, joka löydetään näitä kahta maata yhdistävältä Öresundin sillalta. Sarjan pääosissa Sofia Helin näyttelee ruotsalaista etsivä Saga Norénia ja Kim Bodnia hänen tanskalaista vastinpariaan Martin Rohdea. The Bridge -sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa Hulussa.

2. The Killing (Forbrydelsen)

The Killing on tanskalainen sarja, jossa seurataan nuoren naisen murhan tutkintaa. Sarjan pääosassa Sofie Gråbøl näyttelee rikoskomisario Sarah Lundia. The Killingin kaksi ensimmäistä kautta ovat saatavilla Netflixissä, ja kolmas kausi saa ensi-iltansa palvelussa myöhemmin tänä vuonna.

3. Loukussa (Ófærð)

Trapped on islantilainen sarja, jossa seurataan murhan tutkintaa islantilaisessa pikkukaupungissa. Sarjan pääosassa Ólafur Darri Ólafsson esittää poliisipäällikkö Andri Þórssonia. Trappedin ensimmäinen kausi on saatavilla Netflixissä.

Mikä tekee hyvästä pohjoismaisesta rikossarjasta hyvän

Pohjoismaisissa rikossarjoissa on muutamia asioita, jotka erottavat ne muista. Ensinnäkin ne sijoittuvat yleensä kauniisiin, lumisiin maisemiin, jotka muodostavat upean taustan. Toiseksi itse rikokset ovat usein monimutkaisia ja kiehtovia, ja ne pitävät katsojat jännityksessä. Lisäksi hahmot ovat yleensä hyvin kehittyneitä ja uskottavia, joten heidän tarinaansa on helppo eläytyä.

Mikä siis tekee hyvästä pohjoismaisesta rikossarjasta hyvän? Lyhyesti sanottuna se on yhdistelmä mielenkiintoisia puitteita, monimutkaisia rikoksia ja uskottavia hahmoja. Jos etsit uutta sarjaa, jota voit katsoa, tutustu 

Pohjoismaisten rikollissarjojen tulevaisuus

Pohjoismaalaiset rikollissarjat on yksi maailman suosituimmista genreistä, ja sen suosio vain kasvaa. Pohjoismainen rikollissarja tarjoaa mukaansatempaavia juonenkäänteitä, monimutkaisia henkilöhahmoja ja synkkää tunnelmaa, joten jokaiselle löytyy jotakin.

Pohjoismaisen rikollissarjojen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Monet lahjakkaat kirjailijat tuottavat edelleen erinomaisia teoksia tässä genressä, eikä genren suosio näytä hidastumisen merkkejä. Tulevina vuosina on odotettavissa entistäkin enemmän upean pohjoismaisen rikoskirjallisuuden julkaisemista.

Netflix pohjoismaiset rikossarjat

Netflix on ollut viime aikoina hyvässä vauhdissa alkuperäissisällönsä suhteen, ja tämä vauhti näyttää jatkuvan tulevien pohjoismaisten Netflix-sarjojen myötä. Suoratoistopalvelulla on valmisteilla vahva valikoima skandinaavisia sarjoja, kuten uusi kausi tanskalaisesta draamasta The Bridge, norjalainen trilleri Occupied ja ruotsalainen rikossarja Modus.

Netflix on viime aikoina panostanut alkuperäissisältöön, joten suoratoistopalvelu on etsinyt hyviä kansainvälisiä sarjoja valikoimaansa. Näyttää siltä, että he ovat löytäneet kultakaivoksen Pohjoismaista. Alueella on vahva historia laadukkaan television tuottamisessa, ja Netflixillä on useita lupaavia sarjoja työn alla.

The Bridge on yksi Netflixin odotetuimmista pohjoismaisista sarjoista. Tanskalainen draama oli hitti, kun se esitettiin Skandinaviassa, ja on helppo ymmärtää miksi. Sarja seuraa tarinaa poliisietsivästä, jonka on lyöttäydyttävä yhteen ruotsalaisen kollegansa kanssa ratkaistakseen murhan, joka tapahtuu Tanskan ja Ruotsin yhdistävällä Öresundin sillalla. Sarja on mukaansatempaava trilleri, joka pitää sinut jännityksessä.

Occupied on toinen norjalainen sarja, joka on varmasti hitti Netflix-katsojien keskuudessa. Sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa Norja on vieraan vallan miehittämä. Sarjassa seurataan tarinaa vastarintaliikkeestä, joka taistelee miehitystä vastaan. Jos olet poliittisten trillereiden ystävä, tämä on sarja sinulle.

Ja lopuksi on vielä Modus, ruotsalainen rikossarja, joka varmasti vetoaa genren faneihin. Sarjassa seurataan rikospsykologia, joka otetaan apuun selvittämään murhasarjaa. Jos olet rikosdraamojen ystävä, et halua missata tätä sarjaa.

Jos siis etsit hyvää televisiota katsottavaksi, muista tutustua Netflixin tuleviin pohjoismaisiin Netflix-sarjoihin

Mistä katsoa pohjoismaisia rikossarjoja?

Pohjoismaisia rikossarjoja voi katsoa ilmaiseksi mm. yleareenasta. Hyvä vaihtoehto on kuitenkin suoratoistopalvelut, kuten yllä mainittu Netflix


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.