Black mirror – sarjan esittely ja arvostelu

Black mirror – sarjan esittely ja arvostelu

Vuonna 2011 alkanut Black Mirror on odotettu ja arvostettu brittiläinen antologiasarja, joka keskittyy nykyaikaisiin huolenaiheisiin ja maailmanlaajuiseen teknologiaan. Sarjassa seurataan erilaisia tarinoita, jotka liittyvät teknologian ja yhteiskunnan vuorovaikutukseen. Sarjan jokainen jakso tarjoaa pinnallisen lähestymistavan tiettyyn aiheeseen, kuten sosiaalisen median vaikutukseen, älypuhelinten hallitsemiseen ja moniin muihin aiheisiin. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin vuonna 2011 ja siitä lähtien sarjasta on tullut yksi suosituimmista ja palkituimmista antologiasarjoista.

Black Mirror Juoni

Black Mirror kertoo useista erillisistä tarinoista, joissa kaikissa arvioidaan nykyaikaisen teknologian vaikutusta ihmisten elämään. Jokaisessa jaksossa seurataan erilaisia hahmoja, jotka kamppailevat yhteiskuntaan, ihmissuhteisiin ja itseensä. Teemat vaihtelevat dramaattisesta ja komediallisesta trilleriin ja scifiin. Kuitenkin, jokaisessa tarinassa korostuu teknologian ja ihmisten välinen suhde ja sen mukanaan tuomat haasteet. Kaikki jaksot ovat lyhyitä elokuvia, joiden keskipisteessä on tietynlaiset aiheet.

Black Mirror Päähenkilöt

Black Mirror -sarjassa on useita eri hahmoja jokaisessa jaksossa. Yleensä nämä hahmot ovat hyvin erityyppisiä ja heitä esittävät eri näyttelijät. Esimerkiksi jakson ”San Juniperon” päähenkilölle on ominaista se, että hän haluaa elää virtuaalimaailmassa, jossa on mahdollisuus unohtaa menneisyyden ja aloittaa uusi elämä. Toinen jakso, ”The Entire History of You”, keskittyy mieheen, joka kamppailee salaa epäilyksiään ja pelkojaan siitä, että hänen vaimonsa voisi olla uskoton. Jokaisessa jaksossa on erilaisia hahmoja, joilla on omat motivaationsa ja tarinansa.

Black Mirror Näyttelijät

Black Mirror -sarjassa on esiintynyt useita tunnettuja näyttelijöitä ja näyttelijättömiä. Esimerkiksi jaksojen ”San Junipero” ja ”Hang the DJ” päähenkilöt esittivät Mackenzie Davis ja Georgina Campbell. Myös jaksot ”Nosedive” ja ”USS Callister” näyttelivät Bryce Dallas Howard ja Jesse Plemons. Sarjassa on myös esiintynyt useita muiden näyttelijöiden lisäksi alkuperäisiä näyttelijöitä, kuten Gugu Mbatha-Raw, Cristin Milioti ja Domhnall Gleeson.

Black Mirror Arvostelu

Ohjaus, musiikki, kuvaus ja tuotanto: Black Mirrorin ohjaus on erittäin huolellista ja taidokasta. Jokaisessa jaksossa on erilaisia kuvausmenetelmiä, kuten lähetyksiä, panoraamaa ja välähdyksiä, joilla tuodaan esille tarinan vahvat tunteet ja pisteet. Musiikki on myös erinomainen ja se toimii hyvin kuvauksen ja tuotannon kanssa. Sarjan tuotannollisesti se on erittäin laadukas ja se on saanut paljon kiitosta ympäri maailmaa.

Editointi, dialogi ja tempo: Black Mirrorin editointi on erinomaista. Jokaisessa jaksossa on täydellinen tempo, jonka ansiosta tarina on selkeä ja helposti seurattavissa. Dialogi on myös erinomainen ja se auttaa hahmojen persoonallisuuksien esilletuomisessa. Kaiken kaikkiaan editointi, dialogi ja tempo ovat erinomaisia ja ne auttavat tarinaa kulkemaan tarinan pääpisteeseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Black Mirror Ikäraja: Black Mirror on 18+ sarja, koska se sisältää aikuismaisia ​​aiheita, kuten väkivaltaa, seksuaalisuutta ja kielenkäyttöä.

Mistä katsoa Black Mirror? Black Mirroria voi katsoa Netflixistä tai Amazon Primesta.

Koska Black Mirror julkaistiin? Black Mirror julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Yhteenveto

Black Mirror on erittäin arvostettu ja palkittu brittiläinen antologiasarja, joka keskittyy nykyaikaisiin huolenaiheisiin ja maailmanlaajuiseen teknologiaan. Sarjan jokainen jakso tarjoaa pinnallisen lähestymistavan tiettyyn aiheeseen, kuten sosiaalisen median vaikutukseen, älypuhelinten hallitsemiseen ja moniin muihin aiheisiin. Sarjan ohjaus, musiikki, kuvaus ja tuotanto ovat erinomaisia, ja editointi, dialogi ja tempo auttavat tarinaa kulkemaan tarinan pääpisteeseen. Black Mirror on 18+ sarja, ja sitä voi katsoa Netflixistä tai Amazon Primesta. Black Mirror julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.