Vikings: valhalla – sarjan esittely ja arvostelu

Vikings: valhalla – sarjan esittely ja arvostelu

Viikingit-sarja on suosittu ja menestyksekäs historiallinen draamasarja, joka seuraa viikinkien tarinan vaiheita. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden aloitti History-kanavalla 2013 ja sen viimeinen tuotantokausi julkaistiin 2020. Kausi 5 jatkaa sarjan tarinaa ja toi mukanaan uusia hahmoja, joista monet ovat tärkeässä asemassa viikinkien tarinassa.

Vuonna 2020 Netflix julkaisi oman spinoff-sarjansa Viikingit: Valhalla, joka keskittyy Ragnar Lothbrokin pojista ja heidän seikkailuistaan, jotka tapahtuvat 800-luvulla. Tämän version alkuperäinen ohjaaja on Michael Hirst, joka on myös vastannut alkuperäisestä Viikingit-sarjasta. Tämän uuden version päähenkilöt ovat Björn Ironside (Alexander Ludwig), Ubbe (Jordan Patrick Smith) ja Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen).

Vikings: valhalla Juoni

Vikings: valhalla: kausi 1 sijoittuu 800-luvulle ja kertoo Ragnar Lothbrokin pojista ja heidän seikkailuistaan. Tämä uusi tarina keskittyy Ragnar Lothbrokin poika Björnin tarinaan, joka on nimeltään Björn Ironside. Björn on vahva, itsepäinen ja rohkea sankari, jolla on täynnä energiaa ja sisua. Hän haluaa seurata isänsä jalanjälkiä ja lopulta tulla koko Norjan kuninkaaksi.

Sarjan alussa Björn lähtee tutkimusmatkalle ja löytää paikallisen kansan, joka on rauhallinen ja hyvin organisoitu. Hän tekee liittouman kanssa ja saa heiltä voimaa ja tukea. Hänen ystäviensä Ubbe ja Ivar seuraavat myös häntä matkallaan, ja yhdessä he yrittävät saavuttaa maaginen valtakunta, jonka he uskovat olevan heidän isänsä jättämä perintö.

Matkan aikana he kohtaavat monia vaikeuksia, ja heidän on selvitettävä, miten ne voivat voittaa. Matkaan liittyy myös paljon dramaattisia henkilökohtaisia konflikteja ja oudon fantastisia olentoja. Heidän on kohdattava pelkojaan ja koeteltava heidän uskoaan, ennen kuin he voivat saavuttaa Valhallan.

Vikings: valhalla Päähenkilöt

Vikings: valhalla: kausi 1:n päähenkilöt ovat Björn Ironside (Alexander Ludwig), Ubbe (Jordan Patrick Smith) ja Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Muut merkittävät hahmot ovat King Harald Finehair (Peter Franzen), Margrethe (Ida Nielsen), Rollo (Clive Standen) ja Floki (Gustaf Skarsgård). Tämän sarjan uudet hahmot ovat Othere (Ray Stevenson), Torvi (Georgia Hirst) ja Halfdan the Black (Jasper Paakkonen).

Björnin tarina alkaa, kun hän on vielä lapsi ja hänen isänsä, Ragnar Lothbrok, kuolee. Hän yrittää selviytyä isänsä kuoleman jälkeen ja yrittää ottaa paikan isänsä joukossa. Hänen tarinansa keskittyy hänen yrittäessään selviytyä kaikesta, mitä hänen eteensä tulee, ja lopulta saavuttaa isänsä tavoitteen – Valhallan.

Ubben tarina alkaa, kun hän on vielä nuori ja yrittää selviytyä ja saavuttaa isänsä asettamat tavoitteet. Hänen tarinansa keskittyy hänen yrittäessään oppia ja johtaa omaa elämäänsä, ja hänen täytyy selviytyä epäonnistumisista ja pettymyksistä.

Ivarin tarina alkaa, kun hän on vielä lapsi ja yrittää selviytyä. Hänen tarinansa keskittyy hänen yrittäessään osoittaa, ettei hän ole heikko, vaikka hänellä onkin fyysisiä puutteita. Hänen täytyy selviytyä peloistaan ja uskaltaa olla oma itsensä.

Vikings: valhalla Näyttelijät

Vikings: valhalla: kausi 1:n näyttelijöiden joukkoon kuuluvat Alexander Ludwig (Björn Ironside), Jordan Patrick Smith (Ubbe), Alex Høgh Andersen (Ivar the Boneless), Peter Franzen (King Harald Finehair), Ida Nielsen (Margrethe), Clive Standen (Rollo), Gustaf Skarsgård (Floki), Ray Stevenson (Othere), Georgia Hirst (Torvi) ja Jasper Paakkonen (Halfdan the Black). Näyttelijöiden taitavuus ja ammattitaito auttavat tarjoamaan uskottavan ja jännittävän tarinan Vikings: valhalla: kausi 1 -sarjasta.

Vikings: valhalla Arvostelu

Ohjaus, musiikki, kuvaus ja tuotanto

Vikings: valhalla: kausi 1 on erittäin hyvin tuotettu ja ohjattu sarja, joka on visuaalisesti kaunis ja vangitseva. Kuvaukset ovat upeita ja ne on kuvattu Norjassa, joka antaa sille lisää autenttisuutta. Musiikki on myös erittäin hyvin tehty ja se tukee hyvin sarjan tunnelmaa.

Sarjan tuotanto on myös erittäin ammattimaista ja antaa uskottavuutta tarinalle. Tuotannollisesti sarja on erittäin laadukas ja antaa katsojalle mahdollisuuden päästä mukaan tarinaan ja tuntea itsensä osaksi sitä.

Editointi, dialogi ja tempo

Vikings: valhalla: kausi 1:n editointi on hyvin tehty ja se auttaa tarinan etenemistä. Dialogi on myös hyvin kirjoitettu ja se auttaa katsojia ymmärtämään tarinan paremmin. Sarjan tempo on erittäin hyvin hallittu ja se auttaa pitämään katsojan kiinnostuneena ja vangitsevana.

Sarjan hahmot ovat myös hyvin rakennettuja ja heillä on selkeät tavoitteet ja motiivit. Hahmot ovat erittäin eläväisiä ja helposti lähestyttäviä, mikä auttaa lisäämään katsojien kokemusta.

Usein kysytyt kysymykset

Vikings: valhalla Ikäraja?

Vikings: valhalla: kausi 1:n ikäraja on 15 vuotta. Tämä ikäraja on asetettu, koska sarjassa on veristä väkivaltaa ja alastomuutta.

Mistä katsoa Vikings: valhalla: kausi 1?

Vikings: valhalla: kausi 1 on saatavilla Netflixissä. Sarjan kaikki jaksot ovat saatavilla Netflixin kautta.

Koska Vikings: valhalla: kausi 1 julkaistiin?

Vikings: valhalla: kausi 1 julkaistiin Netflixissä 30. toukokuuta 2020.

Yhteenveto

Vikings: valhalla: kausi 1 on uusi ja innostava spinoff-sarja Vikingit-sarjasta. Sarjan päähenkilöt ovat Björn Ironside (Alexander Ludwig), Ubbe (Jordan Patrick Smith) ja Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Sarjan juoni keskittyy Björnin tarinaan, joka yrittää selviytyä isänsä, Ragnar Lothbrokin, kuoleman jälkeen ja yrittää saavuttaa isänsä tavoitteen – Valhallan.

Sarja on erittäin hyvin tuotettu ja ohjattu, ja sen kuvaus on kaunis ja vangitseva. Dialogi on myös hyvin kirjoitettu ja tarjoaa uskottavuutta tarinalle. Editointi on hyvin tehty, ja se auttaa tarinan etenemistä. Sarjan tempo on erittäin hyvin hallittu ja se auttaa pitämään katsojan kiinnostuneena ja vangitsevana.

Vikings: valhalla: kausi 1 on saatavilla Netflixissä ja sen ikäraja on 15 vuotta. Kaikkiin jaksoihin pääsee käsiksi Netflix-tilin kautta. Sarja julkaistiin Netflixissä 30. toukokuuta 2020.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.