Suomalaiset elokuvat

Suomalaiset elokuvat

Suomalaiset elokuvat ovat maailman mielenkiintoisimpia ja ainutlaatuisimpia. Suomalaisista elokuvista löytyy jokaiselle jotakin synkistä ja tunnelmallisista trillereistä sydäntä lämmittäviin draamoihin.

Suomalaiset elokuvat käsittelevät usein vaikeita aiheita, kuten menetystä, surua ja pettämistä, mutta löytävät aina keinon pistää sekaan hieman toivoa ja optimismia.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat suomalaiset elokuvat

Parhaat suomalaiset elokuvat

1. Tuntematon sotilas (2017)

Suosituimmat suomalaiset elokuvat ovat niin loistavia, että ne ovat kuvattu sueaan kertaan. Väinö Linnan kirjaan perustuva klassikko elokuva Tuntematon sotilas on yksi suomen katsotuimpia elokuvia.

Tuntemattomasta sotilaasta on kuvattu jopa kolme versiota, uusin niistä on julkaistu 2017.

2. Jäniksen vuosi (1977)

Arto Paasilinnan kirjoittamaan Jäniksen vuosi romaaniin perustuva luontoelokuva, jossa tarkastellaan ihmisten erkanemista yhteiskunnasta.

Elokuvassa Jäniksen vuosi maailmaan pettynyt mies ja jänis muuttavat yhdessä metsään asumaan

Vesa-Matti Loiri juoksee debyytissään junan perässä huutaen: ”Äiti, äiti!” Loppu. .

Pojat-elokuvan voi katsoa ilmaiseksi Kansallisen audiovisuaalisen instituutin suoratoistopalvelusta.

3. Joulumaa (2017)

Joulumaa on aidosti hauska ja lämminhenkinen romanttinen komedia. Keski-ikäiset sinkut lähtevät viettämään joulua hipsteripariskunnan luomutilalle. Idyllisen maalaiselämän keskeyttää väärien ja oikeiden miesten saapuminen.

4. Tie pohjoiseen (2012)

Vesa-Matti Loiri nTie Pohjoiseen on elokuva miehestä, joka tekee road tripin Pohjois-Suomeen. Elokuva on hauska ja sydäntä lämmittävä, ja se on loistava elokuva katsottavaksi, jos etsit hyvän mielen elokuvaa.

5. Mies vailla menneisyyttä (2002)

Aki Kaurismäen ohjaama elokuva kertoo miehestä, joka ryöstetään ja jätetään kuolemaan. Hän menettää hyökkäyksen seurauksena muistinsa ja joutuu aloittamaan elämänsä alusta. Elokuva on koskettava ja humoristinen katsaus ihmisyyteen.

6. Toivon toinen puoli (2017)

Tämäkin Aki Kaurismäen elokuva seuraa Suomeen saapuvan syyrialaisen pakolaisen tarinaa, joka yrittää aloittaa uuden elämän. Elokuva on koskettava ja voimakas katsaus pakolaiskriisiin sekä ihmisen kykyyn toivoa ja sietokykyä.

7. Betoniyö (2014)

Pirjo Honkasalon ohjaama elokuva seuraa 14-vuotiaan pojan tarinaa, joka joutuu Helsingin rikollisen alamaailman keskelle. Elokuva on synkkä ja tunnelmallinen katsaus kaupunkiin ja siihen epätoivoon ja väkivaltaan, jota siellä voi olla.

Aki Kaurismäen elokuvat

Aki Kaurismäki on suomalainen ohjaaja, joka tunnetaan omintakeisista ja mielenkiintoisista elokuvistaan. Hänen elokuvissaan on usein aavemainen ja tunnelmallinen tunnelma, ja niissä käsitellään usein raskaita aiheita, kuten kuolemaa ja menetystä. Raskaista aiheista huolimatta Kaurismäen elokuvat ovat kuitenkin usein myös hyvin hauskoja ja täynnä sydäntä.

Kaurismäen tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa ”Mies vailla menneisyyttä”, ”Libanon” ja ”Toivon toinen puoli”. ”Mies vailla menneisyyttä” on synkkä komedia miehestä, joka joutuu raa’asti pahoinpidellyksi ja kuolleeksi jätetyksi ja jonka on aloitettava elämänsä alusta. ”Libanon” on synkkä ja intensiivinen draama Libanonin sisällissodasta, ja ”The Other Side of Hope” on kaunis ja sydäntä särkevä elokuva syyrialaisesta pakolaisesta, joka tulee Suomeen.

Kaurismäen elokuvat ovat todella ainutlaatuisia ja kiehtovia, ja ehdottomasti katsomisen arvoisia.

Aki Olkinuoran elokuvat

Aki Olkinuora on suomalainen elokuvaohjaaja, jonka töille on ominaista kauneus, tunteellisuus ja realismi. Olkinuoran elokuvat käsittelevät usein vaikeita aiheita, kuten kuolemaa, rakkautta ja menetystä. Raskaista aiheista huolimatta Olkinuoran elokuvat ovat kuitenkin myös täynnä toivoa ja optimismia.

Yksi Olkinuoran arvostetuimmista elokuvista on ”The Weaver Girl”, sydäntä särkevä draama nuoren naisen matkasta löytää paikkansa maailmassa. Elokuva oli ehdolla useiden Suomen elokuvapalkintojen saajaksi ja voitti parhaan kuvauksen Jussi-palkinnon.

Toinen Olkinuoran ehdottomista elokuvista on ”Toivon toinen puoli”, koskettava draama syyrialaisesta pakolaisesta, joka löytää itsensä Suomesta. Elokuva oli ehdolla Cannesin elokuvajuhlien Kultaisen palmun saajaksi ja voitti Berliinin kansainvälisten elokuvajuhlien Hopeisen karhun.

Jos etsit suomalaista elokuvaa, joka varmasti koskettaa sydäntäsi, tutustu Aki Olkinuoran tuotantoon. Et tule pettymään.

Ainutlaatuisimmat suomalaiset elokuvat

On paljon asioita, jotka tekevät suomalaisista elokuvista ainutlaatuisia. Yksi merkittävimmistä asioista on se, että monissa niistä on hyvin vahva tunnelma. Tämä näkyy esimerkiksi Aki Kaurismäen elokuvissa, jotka ovat usein varsin aavemaisia ja tunnelmallisia. Toinen asia, joka tekee suomalaisista elokuvista ainutlaatuisia, on se, että niissä käsitellään usein hyvin raskaita aiheita, kuten kuolemaa ja menetystä. Tämä näkyy Aki Olkinuoran elokuvissa, jotka ovat usein hyvin sydäntä särkeviä ja kauniita. Kaiken kaikkiaan suomalaisissa elokuvissa on paljon rakastettavaa, ja nämä ovat vain muutamia asioita, jotka tekevät niistä niin erityisiä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aiheesta Suomalaiset elokuvat

Mistä katsoa vanhoja suomalaisia elokuvia?

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) omistamat pitkät elokuvat avautuvat verkkoon vapaasti katseltaviksi. Elokuviin voi tutustua 3.12. alkaen KAVIn uudistuneessa Elonet-tietokannassa, joka samalla liittyy osaksi Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen Finna-verkkopalvelua.

Mikä on katsotuin suomalainen elokuva?

Katsotuimpia suomalaisia elokuvia riittää aina 1940-luvulta tähän päivään saakka. Suomen katsotuin elokuva heti Tuntematon sotilas -elokuvan jälkeen on Kulkurin valssi, jonka ohjasi Toivo Särkkä. Elokuva julkaistiin vuonna 1941 ja sen katsojamäärä on noin 1 500 000.

Mistä näkee suomalaisia elokuvia ilmaiseksi?

Elokuvat ovat saatavilla ilmaiseksi KAVI-palvelusta. Palvelu on saatavilla selaimessa osoitteessa https://elonet.finna.fi/. KAVI on uudistanut tietokantaansa ja liittänyt sen osaksi Finna-verkkopalvelua.

Mistä voi katsoa suomalaisia elokuvia ilmaiseksi?

On muutamia paikkoja, joissa voit katsoa suomalaisia elokuvia ilmaiseksi. Plex, Viafree ja YouTube ovat kaikki hyviä paikkoja aloittaa. Yle Areena on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät ilmaisia suomalaisia elokuvia. On myös muutamia muita paikkoja, joista voit löytää ilmaisia suomalaisia elokuvia, mutta nämä ovat suosituimmat vaihtoehdot.

Mikä on Suomen suosituin elokuva?

Suomen suosituin elokuva on Tuntematon sotilas. Se on kerännyt eniten katsojia elokuvateattereissa, ja se on myös yksi suosituimmista elokuvista maailmanlaajuisesti.

Mikä on maailman suosituin elokuva?

Maailman suosituin elokuva on Avatar. Avatar on vuonna 2009 julkaistu yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut James Cameron. Elokuva kertoo tarinan Pandora-planeetalla asuvasta ihmisestä Jake Sullysta, joka liittyy Na’vin heimon johtoon. Avatar on maailmanlaajuisesti tuottanut 2 847 246 203 dollaria ja on sen jälkeen maailman tuottoisin elokuva.

Mikä oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa?

Bond, James Bond -elokuva oli viime vuoden katsotuin elokuva Suomessa. Daniel Craigin viimeinen 007-seikkailu keräsi yhteensä 620 000 katsojaa. Elokuvasäätiön mukaan elokuva oli ylivoimaisesti katsotuin elokuva Suomessa vuonna 2021.

Mikä elokuva kannattaa katsoa?

Tässä on 20 Netflixin parasta elokuvaa juuri nyt:

Don’t Look Up.

Tick, Tick… Boom!

The Harder They Fall.

The Unforgivable.

Red Notice.

A Boy Called Christmas.

Michelle Obama: Minun tarinani (Becoming)

Elokuvien lisäksi Netflix tarjoaa laajan valikoiman sarjoja ja dokumentteja.

Mitä kaikkea Disney Plussassa on?

Disney+ on verkkopohjainen striimauspalvelu, jossa on laaja valikoima Disneyn, Pixarin, Star Warsin, Marvelin, National Geographicin, FX:n, ABC:n ja 20th Century Foxin sisältöä. Palvelussa on esimerkiksi elokuvia, sarjoja, animaatioita, dokumentteja, lastenohjelmia sekä urheilua. Disney+ tarjoaa siis runsaasti viihdettä kaikenikäisille ja mieltymyksistä riippumatta.

Mistä voi katsoa kotimaisia elokuvia?

Blockbusterista löydät kattavan valikoiman suomalaisia elokuvia kaikenikäisille. Katso parhaat suomalaiset elokuvat nyt kotisohvaltasi! Blockbuster tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia elokuvia kaikenikäisille yleisöille. Elokuvat ovat laadukkaita ja mielenkiintoisia, ja ne tarjoavat mukavan viihteen kaikenikäisille.

Onko Suomessa laitonta katsoa elokuvia netistä?

Suomessa ei ole laitonta katsoa elokuvia verkossa. Jos suoratoisto kuitenkin luo väliaikaisia kopioita tietokoneelle tai muulle laitteelle, se voi teknisesti olla laitonta.

Mistä voi katsoa sarjoja ilmaiseksi?

On monia hyviä ilmaisia suoratoistosivustoja, joilla voit katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia ilmaiseksi. Joitakin parhaita ovat Crackle, Popcorn Flix, Vudu Movies on Us, Tubi TV, Pluto TV, CONtv, SnagFilms ja Classic Cinema Online.

Mistä näkee Vares-elokuvat?

Vares-elokuvat ovat Blockbuster-palvelun vuokrattavissa tai ostettavissa olevia elokuvia. Blockbuster-palvelu on saatavilla useilla eri alustoilla, kuten TV:ssä, verkkosivustolla, mobiilisivustolla ja sovelluksessa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.