The lion king – Elokuvan esittely ja arvostelu

The lion king – Elokuvan esittely ja arvostelu

The Lion King -sarja on Walt Disney Picturesin animaatioelokuva, joka on saavuttanut kansainvälisen suosion. Sarja sisältää kolme osaa: The Lion King (1994), The Lion King II: Simban seikkailut (1998) ja The Lion King 1½ (2004). Elokuvat voivat tuntua melko samanlaisilta, koska ne kaikki liittyvät Simballe ja hänen seikkailuihinsa.

The lion king juoni

The Lion Kingin juoni on hyvin monimutkainen ja kattaa useita eri teemoja. Juoni alkaa siitä, kun Simba, leijonapentu, syntyy ja muuttaa Pride Rockin, eläinten kuningaskunnan. Kuningas Mufasa pitää Simbasta ja opettaa hänelle, miten hallita leijonien kuningaskuntaa. Mutta Simban luokse ilmestyy vihainen ja pahantahtoinen serkku Scar, joka haluaa ottaa koko kruunun itselleen. Hän suorittaa pahan juonen ja surmaa Mufasan, jotta Simba voisi luulla, että on aiheuttanut isänsä kuoleman ja paeta Pride Rockista.

Simba pakenee ja tapaa Timonin ja Pumbaan, jotka auttavat häntä selviytymään. Hän viettää aikansa heidän kanssaan ja unohtaa lopulta menneisyytensä. Kun hän palasi Pride Rockiin, hän oppii, että Scar on vallannut maan ja että hänen on taisteltava Scaria vastaan ​​ja pelastettava leijonat. Lopuksi Simbasta tulee kuninkaan arvoinen leijona ja hän palauttaa rauhan ja järjestyksen leijonien kuningaskuntaan.

The lion king päähenkilöt

The Lion Kingissa on useita päähenkilöitä, joista kaksi keskeisintä ovat Simba ja Scar. Simba on tosiasiallinen tarinan sankari. Hän on leijonapentu, jonka isä on kuningas Mufasa. Simba on vilkas ja rohkea, ja hän on valmis ottamaan riskejä selviytyäkseen ja palauttaakseen rauhan leijonien kuningaskuntaan. Hän myös oppii vanhemmillensa ja muilla eläimillä, joita hän tavoittaa matkan varrella, että jokaisella elämässä on tarkoitus.

Scar on Simban pahantahtoinen serkku, joka haluaa vallata koko leijonien kuningaskunnan. Hän on hyvin älykäs ja manipuloiva, ja hän käyttää petollisia keinoja saadakseen haluamansa. Hän on edelleen yksi Disneyn parhaista pahiksista.

The lion king näyttelijät

The Lion Kingin näyttelijäkaarti on erittäin ansioitunut. Matthew Broderick esittää Simbaa, Jonathan Taylor Thomas esittää nuoremman Simban ja James Earl Jones esittää kuningas Mufasan. Jeremy Irons esittää Scarin, Ernie Sabellan esittää Timonia ja Nathan Lane esittää Pumbaa. Elokuvassa esiintyvät myös muut näyttelijät, kuten Moira Kelly, Whoopi Goldberg, Rowan Atkinson, Robert Guillaume ja Cheech Marin.

The lion king arvostelu:

Ohjaus, musiikki, kuvaus ja tuotanto

The Lion Kingin ohjaus on erinomainen. Ohjaaja Roger Allers onnistui saamaan hyvin hyödynnettyä animaatiomenetelmiä ja loi elokuvan, joka on hauska, liikuttava ja vangitseva. Musiikki on myös erittäin vaikuttavaa ja sopii hyvin elokuvan teemaan. Elokuvassa on uskomattoman vankka tuotanto, joka on tehty erittäin laadukkaasti. Kuvakulmat ovat vakaat ja elokuvaan on lisätty paljon hienoja yksityiskohtia.

Editointi, dialogi ja tempo

The Lion Kingin editointi on erinomainen. Elokuvan tarina etenee tasaisesti ja se on kuvattu niin, että katsoja voi helposti seurata sitä. Dialogi on myös hyvin hiottu ja sopii täydellisesti elokuvan teemaan. Elokuvan tempo on erittäin hyvä ja se on suunniteltu niin, että se vie katsojan mukanaan ja saa heidät tuntemaan olonsa mukavaksi.

Usein kysytyt kysymykset

The lion king ikäraja

The Lion Kingin ikäraja on K-7. Se on suunniteltu lapsille, ja siinä on paljon vähemmän väkivaltaa ja seksuaalisuutta kuin aikuisille suunnatut elokuvat.

Mistä katsoa The lion king?

The Lion Kingia voi katsoa Disney+-palvelusta. Voit myös ostaa DVD: n tai Blu-ray-levyn tai vuokrata elokuvan muista verkkosivustoista.

Koska The lion king julkaistiin?

The Lion King julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1994. Siitä lähtien elokuva on saanut paljon positiivista huomiota ja se on yksi Disneyn suosituimmista animaatioelokuvista.

Yhteenveto

The Lion King on yksi Disneyn ikonisimmista animaatioelokuvista. Se on vangitseva tarina Simbasta ja hänen seikkailuistaan ​​ja siinä esiintyvät ansioituneet näyttelijät antavat elokuvalle upean lisän. Elokuvan ohjaus, musiikki, kuvaus ja tuotanto ovat erittäin laadukkaita ja elokuvan tempo, dialogi ja editointi ovat täydellisiä. The Lion King on erinomainen elokuva ja se on ehdottomasti katsomisen arvoinen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.