Parhaat lasten elokuvat – TOP 9


Lapset rakastavat elokuvuvia. He rakastavat popcornia, karkkia ja valkokangasta. Mutta mitkä ovat parhaat lastenelokuvat?

Listasimme tähän artikkeliin 9 parasta lasten elokuvaa

Leijonakuningas

Leijonakuningas on Walt Disney Feature Animationin tuottama ja Walt Disney Picturesin julkaisema yhdysvaltalainen animaatio-musikaalielokuva vuodelta 1994. Elokuva kertoo Simbasta, nuoresta leijonasta, jonka on määrä ottaa isänsä Mufasan valtaistuin haltuunsa sen jälkeen, kun hänen setänsä Scar murhaa Mufasan ja ottaa vallan.

Elokuvan ovat ohjanneet Roger Allers ja Rob Minkoff, tuottanut Don Hahn ja sen käsikirjoituksesta vastaavat Irene Mecchi, Jonathan Roberts ja Linda Woolverton. Sen alkuperäiset kappaleet ovat Elton Johnin ja Tim Ricen säveltämiä, ja musiikin on tehnyt Hans Zimmer. Elokuvan ääninäyttelijät ovat Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Jonathan Taylor Thomas, Moira Kelly, Nathan Lane, Ernie Sabella, Rowan Atkinson, Robert Guillaume, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings ja Niketa Calame-Harris.

Leijonakuningas julkaistiin valikoiduissa teattereissa 15. kesäkuuta 1994 ja laajalti 24. kesäkuuta. Elokuva oli valtava kriittinen ja kaupallinen menestys, ja se tuotti maailmanlaajuisesti yli 966 miljoonaa dollaria, mikä teki siitä menestyneimmän elokuvan tuona vuonna ja Walt Disney Picturesin tuolloin eniten tuottaneen elokuvan. Leijonakuningas sai kaksi Oscar-palkintoa musiikillisista saavutuksistaan: Can You Feel the Love Tonight” ja alkuperäisen musiikin. Elokuva voitti myös Golden Globe -palkinnon

Ihmeperhe

Ihmeperhe on yksi kaikkien aikojen parhaista lastenelokuvista. Se kertoo supersankariperheestä, jonka on pelastettava maailma paholaiselta. Elokuva on täynnä toimintaa, seikkailua ja komediaa. Se miellyttää varmasti kaikkia supersankareita rakastavia lapsia.

Toy Story

Lastenelokuvista puhuttaessa harvat ovat yhtä ikonisia ja rakastettuja kuin Toy Story. Vuonna 1995 valmistunut Pixarin klassikko kertoo tarinan leluryhmästä, joka herää henkiin ja seikkailee, kun niiden omistaja Andy ei ole paikalla.

Vaikka elokuva on täynnä toimintaa ja huumoria, siinä on myös paljon sydäntä. Hahmot ovat rakastettavia ja samaistuttavia, ja elokuva käsittelee tärkeitä teemoja, kuten ystävyyden merkitystä ja mielikuvituksen voimaa.

Toy Story on ajaton elokuva, jota lapset rakastavat varmasti vielä sukupolvien ajan.

Nemoa etsimässä

Jos etsit sydäntä lämmittävää ja hulvatonta elokuvaa, josta koko perhe voi nauttia, etsi Finding Nemo. Tämä vuonna 2003 valmistunut Pixarin klassikko kertoo tarinan klovnikalasta nimeltä Marlin, joka etsii kadonnutta poikaansa Nemoa. Matkan varrella Marlin tapaa värikkäitä hahmoja, kuten sinitiainen nimeltä Dory ja merikilpikonna nimeltä Crush.

Finding Nemo on upeasti animoitu elokuva, jonka sanoma on varmasti kaikkien perheenjäsenten mieleen. Olitpa nuori tai vanha, tämä elokuva on pakko katsoa.

Pieni merenneito

Pieni merenneito (The Little Mermaid) on Walt Disney Feature Animationin tuottama ja Walt Disney Picturesin julkaisema yhdysvaltalainen musikaalinen fantasia-animaatioelokuva vuodelta 1989. Se on Disneyn 28. animaatioelokuva, ja se perustuu Hans Christian Andersenin samannimiseen tanskalaiseen satuun. Pieni merenneito rakastuu ihmisprinssiin ja tekee faustilaisen sopimuksen yrittäessään tulla ihmiseksi ja päästä siten rakastamansa prinssin luo.

Elokuvan alkuperäisen konseptin kehitti animaattori Glen Keane, joka toimi myös nimikkomerenneidon Arielin ohjaavana animaattorina. Käsikirjoituksen kirjoittivat Ron Clements ja John Musker, ja lisäkäsikirjoittajina toimivat Barry Johnson ja Rebecca Lindt.

Pieni merenneito oli kassamenestys ja sai elokuvakriitikoilta myönteisiä arvioita. Elokuva voitti kaksi Oscar-palkintoa: Parhaan alkuperäisen musiikin ja parhaan alkuperäisen laulun (”Under the Sea”).

Aladdin

Aladdin on Walt Disney Feature Animationin tuottama ja Walt Disney Picturesin julkaisema yhdysvaltalainen animaatio-musikaalifantasiaelokuva vuodelta 1992. Elokuva on Disneyn 31. animaatioelokuva, ja se oli neljäs Disneyn renessanssin aikana tuotettu elokuva. Elokuvan juoni seuraa Aladdinia, katupoikaa, joka löytää taikalampun, jossa on henki, joka antaa hänelle kolme toivomusta, joilla hän voittaa prinsessa Jasminin sydämen.

Elokuvan ohjasivat Ron Clements ja John Musker, ja siinä esiintyivät Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin, Jonathan Freeman, Frank Welker, Gilbert Gottfried ja Douglas Seale. Elokuvan menestys johti moniin jatko-osiin ja spin-offeihin, kuten kahteen suoraan videolle tulevaan jatko-osaan, Jafarin paluu (1994) ja Aladdin ja varkaiden kuningas (1996), animaatio-tv-sarjaan Aladdin (1994-1995) sekä Guy Ritchien ohjaamaan live-action-remake-elokuvaan, joka julkaistiin toukokuussa 2019.

Aladdin julkaistiin 25. marraskuuta 1992, ja se oli vuoden 1992 menestynein elokuva, joka tuotti Yhdysvalloissa ja Kanadassa yli 217 miljoonaa dollaria ja maailmanlaajuisesti yli 504 miljoonaa dollaria. Elokuva oli ehdolla useiden palkintojen saajaksi, muun muassa parhaan alkuperäisen elokuvamusiikin ja parhaan alkuperäisen laulun ”A Whole New World”, joka voitti molemmat. American Film Institute luokitteli sen kaikkien aikojen 10 parhaan amerikkalaisen animaatioelokuvan joukkoon. Vuonna 2002 elokuva valittiin

Painajainen ennen joulua

Painajainen ennen joulua (The Nightmare Before Christmas) on yksi parhaista koskaan tehdyistä lastenelokuvista. Se on stop motion -animaatiomusikaali, joka kertoo tarinan Jack Skellingtonista, Halloweentownin kurpitsakuninkaasta, joka kyllästyy työhönsä ja päättää ottaa joulun haltuunsa.

Elokuva on täynnä upeita lauluja, mieleenpainuvia hahmoja ja upeaa visuaalista ilmettä, ja se ilahduttaa varmasti jokaista lasta (tai aikuista), joka rakastaa hyvää jouluelokuvaa. Jos etsit elokuvaa, jolla saat lapsesi joulun tunnelmaan, älä etsi kauempaa kuin The Nightmare Before Christmas -elokuvasta.

Prinsessa ja sammakko

Prinsessa ja sammakko on yksi parhaista lastenelokuvista, joita on koskaan tehty. Se kertoo tarinan nuoresta tytöstä nimeltä Tiana, jonka voodoo-noitatohtori muuttaa sammakoksi. Tianan on sitten löydettävä prinssi, joka murtaa loitsun ja muuttaa hänet takaisin ihmiseksi. Matkalla hän oppii rakkauden ja ystävyyden todellisen merkityksen. Prinsessa ja sammakko on sydäntä lämmittävä elokuva, joka lumoaa kaikenikäiset katsojat.

Monsters, Inc.

Monsters, Inc. on yksi kaikkien aikojen parhaista lastenelokuvista. Se on sydäntä lämmittävä tarina kahdesta hirviöstä, jotka ystävystyvät ja työskentelevät yhdessä auttaakseen pientä tyttöä pääsemään kotiin. Elokuva on täynnä naurua ja miellyttää varmasti sekä lapsia että aikuisia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.